Upptäck ditt Finland - En utmaningskampanj för inrikesturism

Under året 2017 arbets- och näringsministeriet inlett under näringsminister Mika Lintiläs ledning en utmaningskampanj till Finlands hundraårsjubileums ära. Kampanjen hette Upptäck ditt Finland (Löydä Suomesi). Utmaningskampanjen är avslutat, och Facebook och Instagram är inte mer uppdaterad.

På kampanjvideon utmanades finländarna att semestra mer i hemlandet. Målet var att hela folket utöver att sprida kampanjvideon i sociala medier även med ord och/eller bilder berättar om ett favoritställe i Finland dit de vill resa.

Även aktörer inom turismen kunde utnyttja videon i sin egen kommunikation. För att utmaningen hållades levande hela året samarbetade vi bland annat med resebloggare.

Hur kan man delta i?

  • Få tips om olika semestermål och läsa om turismens betydelse på  www.lomahaaste.fi och tycka på Lomahaaste: Löydä Suomesi Facebooksida
  • Berätta med ord och/eller bilder om ett favoritställe i Finland dit de vill resa i sociala medier hashtaggen #lomahaaste.

Delta i jubileumsårets mest inspirerande utmaning. Inrikesturism ger Finland ett lyft. Kom alltså ihåg hashtaggen #lomahaaste.