Hyppää sisältöön

Suomen Malmijalostus valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukseen

työ- ja elinkeinoministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 7.5.2021 11.02
Tiedote 294

Suomen Malmijalostus Oy siirretään työ- ja elinkeinoministeriön omistajaohjauksesta valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston omistajaohjaukseen. Siirto perustuu valtioneuvoston omistajapoliittisen periaatepäätöksen linjaukseen, jonka mukaisesti omistajauuden ja regulaation eriyttämistä tulee vahvistaa entisestään.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa Suomen Malmijalostuksen toimialaan liittyvästä sääntelystä. Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto vastaa valtion yhtiöomistussalkun hoitamisesta ensisijaisesti kaupallisten yhtiöomistusten osalta sekä valtion omistajaohjauksen kehittämisestä ja koordinoinnista valtioneuvostossa.

Suomen Malmijalostus Oy on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, joka kehittää suomalaista kaivostoimintaa ja akkuarvoketjua. Suomen Malmijalostus Oy on Suomen Malmijalostus -konsernin emoyhtiö. Suomen Malmijalostus -konsernin muodostavat Suomen Malmijalostus Oy, Terrafame Oy, Sokli Holding Oy ja sen tytäryhtiö Sokli Oy sekä Finnish Battery Chemicals Oy tytäryhtiöineen. Suomen Malmijalostus Oy omistaa myös 26,3 prosentin osuuden Keliber Oy:stä.

Lisätiedot: finanssineuvos Maija Strandberg, VNK, p. 0295 160 981, [email protected]
Johtaja Mika Niemelä, TEM, p. 029 506 2135, [email protected]

 
Sivun alkuun