Hyppää sisältöön

Valtioneuvoston sähköpostiosoitteiden yhtenäistäminen jatkuu – STM, TEM, VM ottavat käyttöön uuden gov.fi-päätteen

Oikeuskanslerinvirastososiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2021 13.47
Tiedote 531/2021

Valtioneuvosto ottaa vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen. Loppuvuoden 2021 aikana kaikki ministeriöiden sähköpostiosoitteet muuttuvat gov.fi-päätteisiksi. Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö ottavat päätteen käyttöön 20. syyskuuta alkaen.

Näiden ministeriöiden henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat jatkossa pääsääntöisesti muotoa [email protected] Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan.

Ministeriöiden yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat myöhemmin vuoden 2021 aikana. Tämä koskee esimerkiksi kirjaamoiden osoitteita. Muutos ei vaikuta ministeriöiden verkkosivujen osoitteisiin, jotka säilyvät ennallaan.

Myös oikeuskanslerinvirasto ottaa käyttöön gov.fi-sähköpostipäätteen 20. syyskuuta alkaen. Viraston yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat myöhemmin.

Gov.fi käyttöön kaikissa ministeriöissä

Gov.fi-pääte on jo otettu käyttöön suuressa osassa ministeriöitä. Päätettä käyttävät nyt liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, valtiovarainministeriö ja ympäristöministeriö. Ulkoasiainhallinnon gov.fi-käyttöönoton aikataulu vahvistetaan myöhemmin.

Korkeaa varautumista ja turvallisuutta vaativissa tehtävissä työskentelevien sähköpostiosoitteiden päätteeksi tulee govsec.fi. 5. lokakuuta alkaen sisäministeriössä koko henkilöstön sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon [email protected]

Yhteisellä sähköpostiosoitteella halutaan lisätä valtioneuvoston yhtenäisyyttä ja helpottaa kansalaisten mahdollisuutta ottaa yhteyttä valtioneuvostoon. Muutos tehdään osana normaalia sähköpostijärjestelmän ajantasaistamista. Uudistuksen yhteydessä parannetaan myös koko valtioneuvoston sähköpostiliikenteen tietoturvallisuutta ja kykyä havaita mahdollisia tietoturvapoikkeamia.

Gov.fi-pääte valittiin, koska se on helposti tunnistettava ja sama malli on käytössä muissa maissa. Yhtenäinen osoitteisto sujuvoittaa myös henkilöstön liikkuvuutta eri ministeriöiden välillä.

Lisätietoja: osastopäällikkö Janne Kerkelä, p. 0295 160 381, [email protected], valtioneuvoston kanslia, valtioneuvoston hallintoyksikkö

 
Sivun alkuun