Hyppää sisältöön

STM on antanut alueille ohjauskirjeen matkustajista, jotka ovat oleskelleet maissa, joissa on todettu uutta koronavirusmuunnosta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2021 11.32
Tiedote 372

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut alueille suosituksen tartuntatautilain mukaisista toimenpiteistä matkustajille, jotka ovat oleskelleet maissa, joissa on todettu B.1.1.529 –koronavirusmuunnoksen leviämistä. Suositus on voimassa 27.11.2021 alkaen.

Sosiaali- ja terveysministeriö katsoo, että uusi koronavirusmuunnos B.1.1.529 muodostaa merkittävän uhan väestön terveyden ja hyvinvoinnin vaarantumiseen, rokotussuojan riittämättömyyteen sekä epidemiatilanteen olennaiseen heikkenemiseen. 

Ministeriön kannan mukaisesti on perusteltua välittömästi harkita, että kaikki matkustajat, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden aikana oleskelleet maissa, joissa on havaittu kyseisen virusmuunnoksen leviämistä, määrättäisiin tartuntatautilain 16§:n mukaisesti pakolliseen terveystarkastukseen oireista ja rokotusstatuksesta riippumatta sekä asetettaisiin lain 60§:n mukaisessa menettelyssä karanteeniin kunnes on varmistunut, että henkilöllä ei ole tartuntaa.

Lisätietoja: Taneli Puumalainen, osastopäällikkö, p. 0295163280, [email protected]

 
Sivun alkuun