Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

IT-alan osaajapulaan etsitään pääkaupunkiseudulla uusia ratkaisuja

Työ- ja elinkeinoministeriö 31.5.2018 12.00
Uutinen

Helsinki Business Hub lähtee ratkomaan konkreettisin toimin ohjelmistoalan osaajapulaa yhteistyössä Helsingin ja Espoon kaupunkien, työ- ja elinkeinoministeriön ja yritysten kanssa.

Kokeilu käynnistyy IT-alalla, jossa osaajapula on akuutein. Samalla kehitetään toimintamalli, joka voidaan pilotointijakson jälkeen siirtää myös muille aloille.

– Hienoa, että kokeilulla haetaan laajempia ja pysyvämpiä ratkaisuja. Suomessa on jo kokonaisia aloja, joiden kasvu on vaarassa osaajapulan takia, työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Laura Lindeman sanoo.

Kokeilu toteutetaan Uudenmaan liiton alueelliset kokeilut ja innovaatiot (AIKO) -rahoituksella sekä Espoon ja Helsingin kaupunkien tuella. Hanke on osa valtion ja kaupunkien yhteistä Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta houkuttelevampi kansainvälisille osaajille sekä vahvistaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä kansainvälisten osaajien avulla. Talent Boost -ohjelmaa koordinoi työ- ja elinkeinoministeriö.

Helsinki Business Hubin tiedote 31.5.2018: Helsinki Business Hub lähtee ratkomaan osajaapulaa

Sivun alkuun