Hyppää sisältöön

Kansainvälinen tekoälykonferenssi Helsinkiin lokakuussa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.5.2018 11.07
Tiedote

Työ-ja elinkeinoministeriö järjestää yhteistyössä Euroopan komission kanssa kansainvälisen ministerikonferenssin Helsingissä 8.–9.10.2018.

Konferenssi tuo Helsinkiin alan ministerit EU-maista sekä johtavat eurooppalaiset tekoälyn asiantuntijat ja yritysjohtajat pohtimaan, miten varmistetaan Euroopan aktiivinen globaali rooli myös tekoälyn aikakaudella. Konferenssia isännöivät elinkeinoministeri Mika Lintilä, komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sekä digitaalitalous ja -yhteiskuntakomissaari Mariya Gabriel

Suomi tunnetaan EU:ssa aktiivisena tekoälyhankkeiden edistäjänä. Pääministeri Juha Sipilä antoi viime vuonna merkittävän sysäyksen Euroopan komission tekoälystrategian laatimiselle. Elinkeinoministeri Mika Lintilä puolestaan on esitellyt Suomen kansallista tekoälyohjelmaa eri EU-yhteyksissä, viimeksi 15.5. järjestetyssä digitaalisesti edistyneiden EU-maiden D9+-kokouksessa Irlannissa.

– Tekoälyasioissa meitä todella kuunnellaan EU:ssa, olemme siinä suhteessa edelläkävijä.  Oman kansallisen tekoälyohjelmamme toteutus on jo hyvässä vauhdissa. Kansainvälisen konferenssin järjestäminen Helsingissä on luonteva jatkoaskel, kertoo ministeri Lintilä.

– Tavoitteenamme on koota Euroopan paras asiantuntemus pariksi päiväksi yhteen pohtimaan tekoälyn haasteita myös globaalissa mittakaavassa ottaen huomioon suurimmat taloudelliset kilpailijamme Kiinan ja Yhdysvallat, ministeri jatkaa.

Euroopan ja Suomen tulevaisuudessa menestymisen kannalta on tärkeää, että EU:ssa luodaan tekoälyn soveltamiselle suotuisa toimintaympäristö, joka kannustaa investointeihin ja takaa yritysten kilpailukyvyn kansainvälisesti. Myös tekoälyn hyväksyntä ja sen potentiaalin ymmärrys EU-kansalaisten keskuudessa on tavoite, joka tulee yhdessä saavuttaa.

Konferenssin ohjelma ja lisätietoja teemoista ja osallistujista julkaistaan myöhemmin. 

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja Akseli Koskela, TEM, p. 046 923 2584
asiantuntija Maikki Sipinen, TEM, p. 029 504 7013

 
Sivun alkuun