Hyppää sisältöön

Kaupunkiohjelman valmistelu käynnistyy

liikenne- ja viestintäministeriöoikeusministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.3.2018 15.52
Tiedote

Kaupunkien kasvuun, kestävyyteen ja hyvinvointiin etsitään parhaita ratkaisuja kaupunkien ja valtion yhteistyönä. Hallitus käynnistää kaupunkiohjelman valmistelun vuosille 2018–2022.

– Tarvitsemme Suomessa nykyistä vahvempaa ja näkyvämpää kaupunkipolitiikkaa, korostaa ohjelman ohjausryhmän puheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

– Kansantalouden kestävän kasvun kannalta on erityisen tärkeää panostaa suurten kaupunkiseutujen menestymiseen, koska se säteilee koko maahan, jatkaa ministeri Berner.

Ohjelman laadinnassa hyödynnetään kaupunkien tietämystä ja olemassa olevia kaupunkien ja valtion yhteistyörakenteita.

– Kaupunkien kasvu on kiinteässä yhteydessä muun muassa osaavan työvoiman saatavuuteen, kotoutumiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Siksi on tärkeää miettiä yhdessä ratkaisuja näihin kysymyksiin, sanoo ohjausryhmän jäsen työministeri Jari Lindström.

– Haluamme ohjelmassa koota yhteen näkemyksen niistä tavoitteista ja toimista, joilla kaupunkien kasvua, kestävyyttä ja hyvinvointia voidaan tukea, kertoo ohjausryhmän kolmas jäsen, oikeusministeri Antti Häkkänen.  

Kaupunkiohjelma täydentää muuta kaupunkien kehitystä tukevaa työtä ja se koordinoidaan yhteen kestävän kaupunkikehityksen ohjelman ja seutukaupunkiohjelman valmistelun kanssa.

Kaupunkiohjelman on määrä valmistua 30.8.2018 mennessä.

Ohjausryhmän muodostavat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (puheenjohtaja), työministeri Jari Lindström ja oikeusministeri Antti Häkkänen. Ohjausryhmän tukena toimii sihteeristö, jonka puheenjohtajana toimii Hanna-Maria Urjankangas työ- ja elinkeinoministeriöstä. Sihteeristössä ovat mukana kaupunkien edustajat, kaupunkikehityksen kannalta keskeiset ministeriöt sekä Kuntaliitto.

Tietoa kaupunkikehittämisestä http://tem.fi/kaupunkien-kehittaminen

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Hanna-Maria Urjankangas, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 029 506 3739

Anne Berner Antti Häkkänen Jari Lindström
 
Sivun alkuun