Hyppää sisältöön

Lintilä lobbaa Suomea EU:n tulevan budjetin valmistelussa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.3.2018 13.10
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tekee kevään aikana aktiivisen ennakkovaikuttamiskampanjan EU:n tulevan rahoituskehyksien osalta. Näiden tiimoilta hän tapaa komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen ja aluepolitiikasta vastaavan komissaarin Corina Creţun 6.3.2018. Lisäksi hän tapaa suomalaisten aluetoimistojen edustajat.

Kummankin komissaarin kanssa esillä ovat tulevien rahoituskehyksien painotukset sekä koheesiopolitiikan tulevaisuus. Kataisen kanssa asialistalla on myös tekoäly.

-Suomen tavoitteena on säilyttää maksuosuutemme kohtuullisena kaikissa oloissa. Maatalous- tai aluekehityspolitiikan jyrkkä alasajo ei ole kansallisen etumme mukaista. Suomi tavoittelee parasta mahdollista tulosta kummankin osalta. Itä- ja Pohjois-Suomelle kriittisen rahoituksen jatkuminen on taattava tulevallakin ohjelmakaudella, kertoo Lintilä.

-EU:n budjetin menoja ja tuloja pitää tarkistella kriittisesti. Brexitin myötä leikkauksia on pakko tehdä. Paino tulisi olla rahanjaon tasapainon parantamiseen. Jatkossa kriteerien tulisikin kannustaa yhä enemmän kansainvälisen kilpailukyvyn, korkean osaamisen ja työllisyyden tukemiseen koko unionin alueella, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Kevään aikana ministeri Lintilän ohjelmaan kuuluu kaikkiaan kuuden komisaarin ja usean jäsenmaan ministerin tapaamiset. Lisäksi kansliapäällikkö Jari Gustafsson vierailee neljässä pääkaupungissa (Berliini, Pariisi, Bryssel ja Haag) esittelemässä Suomen kantoja.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250
elinkeinoministerin virkamiesavustaja Akseli Koskela, TEM, puh. 046 923 2584

 
Sivun alkuun