Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Haatainen vieraili Maahanmuuttovirastossa: yhteistyöllä kohti yhden kuukauden käsittelyaikaa

Työ- ja elinkeinoministeriö 30.1.2020 16.41
Uutinen

Työministeri Tuula Haatainen ja sisäministeri Maria Ohisalo tapasivat Maahanmuuttoviraston henkilöstöä. Ministeri Haatainen kiitteli Maahanmuuttoviraston henkilöstöä rautaisesta osaamisesta ja sopeutumiskyvystä nopeasti muuttuvassa ympäristössä ja painotti valtion eri hallinnonalojen saumattoman yhteistyön tärkeyttä. Samalla ministeri Haatainen kutsui Maahanmuuttoviraston mukaan tulevaan kehitystyöhön korostaen, että työtä tehdään yhdessä ja yhteistä tavoitetta kohti.

– Hallituksen työllisyystavoitteen saavuttaminen edellyttää työn tarjontaa ja kysyntää tukevia toimia sekä kohtaanto-ongelman lievittämistä. Osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on koko Suomen kasvun kannalta keskeistä, koska pula osaavasta työvoimasta heikentää elinvoimaa. Työperusteista maahanmuuttoa lisätään, ja maahan jo muuttaneiden työmarkkinavalmiuksia parannetaan, ministeri Haatainen kertoi.

Ministeri Haatainen pitää tärkeänä, että työvoiman maahanmuuttoa sujuvoitetaan nopeuttamalla työlupien käsittelyprosesseja. Tavoitteena on hallitusohjelmaan kirjattu yhden kuukauden käsittelyaika. Lisäksi on kohdistettava toimia myös maahanmuuttajien pysymiseen Suomessa sekä työnantajien asenteiden muuttamiseen myönteisempään suuntaan. Suomea ja Suomen tarjoamia ura- ja työmahdollisuuksia ei vielä tunneta riittävästi, joten houkuttelutyöhön on panostettava ja työtä tehtävä pitkäjänteisesti.

Maria Ohisalo Tuula Haatainen
Sivun alkuun