Hyppää sisältöön

Ministeri Lindström: Hallituksen 110 000 hengen työllisyystavoite saavutettu

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 24.7.2018 15.09
Tiedote

– Hallitus on ensimmäistä kertaa kesäkuussa saavuttanut tavoitteensa kasvattaa työllisyyttä 110 000 hengellä. Hallituskauden aikana on kesäkuun loppuun mennessä syntynyt 113 600 uutta työpaikkaa, kommentoi työministeri Jari Lindström työ- ja elinkeinoministeriön ja Tilastokeskuksen 24.7.2018 julkaisemia työllisyystilastoja.

Tilastojen mukaan työllisyys on sekä toukokuussa että kesäkuussa kasvanut ennätysvauhtia. Toukokuussa työllisten määrä kasvoi edellisen vuoden toukokuuhun verrattuina 90 000 hengellä ja kesäkuussa peräti 99 000 hengellä.

– Myös työllisyysasteen trendi hipoo 72 prosentin tasoa eli hallituksen asettamaa tavoitetta, vaikka sitä on pidetty haastavana. On hienoa, että Suomen talouden kasvu on jatkunut vahvana ja olemme onnistuneet tukemaan työllisyyttä poliittisilla päätöksillä, ministeri Lindström linjaa.

Tilastojen mukaan työttömien työnhakijoiden määrä laskee voimakkaasti ja avoimia työpaikkoja on aiempaa enemmän. Päätoimialoista työllisyyden kasvu on määrällisesti merkittävintä palveluissa. Myös rakentamisen työllisyys on kasvanut jo pitkään, ja teollisuudessa voidaan havaita pientä työllisyyden kasvua.

Hallituksen työllisyystavoitteen saavuttaminen perustuu hallituskauden alun ja kesäkuun kausitasoitettujen työllisyyslukujen vertailuun. Kausitasoitetut luvut painottavat viimeisiä havaintoja. Näin ollen ei ole selvää, että nyt saavutetussa tavoitteessa pysytään joka kuukausi.

Lisätietoja työllisyysluvuista osoitteessa temtyollisyyskatsaus.fi

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Juha Halttunen, puh. 029 506 0066

 
Sivun alkuun