Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Rehn matkaa presidentti Niinistön mukana Turkkiin

Työ- ja elinkeinoministeriö
12.10.2015 11.43
Tiedote
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee virallisen vierailun Turkkiin 12.-15.10.2015. Vierailulla ovat mukana myös elinkeinoministeri Olli Rehn sekä yritysjohtajien valtuuskunta.

Ministeri Rehn tapaa presidentti Niinistön seurueessa Turkin poliittista johtoa Ankarassa. Keskiviikkona 14.10. vierailuohjelma jatkuu Istanbulissa, jossa järjestetään Suomen ja Turkin taloussuhteita koskeva seminaari.

- Saavumme Turkkiin erityisellä hetkellä ja tämän vuoksi haluan esittää osanottoni pommi-iskun johdosta koko Turkin kansalle ja viranomaisille, ja erityisesti uhrien omaisille ja ystäville, sanoo ministeri Olli Rehn.

Rehnin matkan tavoitteena on kehittää Suomen ja Turkin välisiä kauppa- ja taloussuhteita sekä laajentaa maiden yritysten välistä yhteistyötä. Turkki on jo nyt Suomen ja suomalaisyritysten merkittävä kauppakumppani. Tästä yksi konkreettinen esimerkki on maiden välisen talous- ja kauppakomission (Joint Economic and Trade Commission, JETCO) perustaminen tänä vuonna.

- Energiatehokkuus, uusiutuva energia ja biopolttoaineet, sekä cleantech-ratkaisut ovat esimerkkejä suomalaisista vahvuuksista, joilla uskon olevan paljon annettavaa meidän turkkilaisille kumppaneillemme. Potentiaalisia kaupan kasvun alueita ovat myös biotalous, energiasektori, ICT ja terveydenhuolto, ministeri Rehn summaa.

Suomen yritysvaltuuskunta painottuu vahvasti puhtaan teknologian ja energiasektorin yrityksiin. Siinä ovat mukana EHP-Tekniikka Ltd, Ensto Group, Outotec Oyj, Saanio & Riekkola Oy ja Vaisala Oy ja EK sekä STUK:n, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Finpro:n edustus. Valtuuskuntaa vetää Componentan pääjohtaja Heikki Lehtonen.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Markku Rajala, puh. 050 345 8490
erityisasiantuntija Tuuli-Maaria Aalto, puh. 050 431 7529

Olli Rehn
 
Sivun alkuun