Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministerit Rehn ja Lindström: Hyvää yrittäjän päivää!

Työ- ja elinkeinoministeriö 4.9.2015 14.22
Tiedote

Huomenna lauantaina 5.9.2015 vietetään jälleen yrittäjän päivää. Yrittäjyyden ja elinkeinojen edistämisestä vastaavina ministereinä haluamme omasta puolestamme tuoda tervehdyksemme kaikille maamme yrittäjille ja muillekin yrittäjän päivää viettäville.

Yrittäjän päivää on juhlittu vuodesta 1997 lähtien. Syyskuun viidentenä päivänä on järjestetty erilaisia paikallisia ja alueellisia tapahtumia. Tänä vuonna päivän päätapahtuma on Narikkatorilla, Helsingissä.

Yrittäjän päivän teemana on yrittäjyyskasvatus, joten päivän tapahtumat on pääosin suunnattu nuorille. Yrittäjän päivä on näkynyt etenkin kouluissa ja oppilaitoksissa.

­- Suomi nousee vain työnteolla, yrittäjyydellä ja uusilla innovaatioilla. Siksi on tärkeää tehdä yrittäjien elämää nuorille tutuksi. Yrittäjien kohtaaminen on parasta yrittäjyyskasvatusta, huomauttaa ministeri Olli Rehn.

Myös hallituksen ohjelmassa ja etenkin sen TEM-vetoisten kärkihankkeiden tavoitteena on parantaa yritystoiminnan edellytyksiä koko maassa.

Erityisen merkityksellistä tämä on laajoissa rakennemuutostilanteissa, joissa yrittäjäksi kannustaminen on usein hallituksen toimenpidelistan kärjessä.

- Olemme poikkeuksellisen suuren murroksen kourissa, josta ainoa tie eteenpäin on yrittäjyys ja työnteko. Toimintatapojen ja yhteiskunnan rakenteiden on uudistuttava, toteaa ministeri Jari Lindström.

Yrittäjyyden arvostus on Suomessa varsin korkealla, ja yhä useammat haluavat ryhtyä yrittäjiksi. Mikä parasta, erityisesti nuorten osalta halu ryhtyä yrittäjiksi tuntuu olevan kasvussa. Se kuulostaa meidän mielestämme lupaavalta.

Toivotamme antoisaa yrittäjän päivää jo yrittäjinä toimiville sekä loistoideoita, tarmoa ja rohkeutta kaikille yrittäjyyttä harkitseville!  +++

Sivun alkuun