Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Rehn ja Lindström: Meriteollisuudesta jälleen hyviä uutisia

Työ- ja elinkeinoministeriö
16.12.2015 10.50
Tiedote
Rauma Marine Constructions Oy (RMC) ilmoitti 16.12.2015 laajentavansa omistuspohjaansa. Suomen Teollisuussijoitus Oy, Taaleritehtaan hallinnoima rahasto ja Finda Oy ovat mukana sijoituskierroksella, jonka kautta RMC:n osakepääoma nousee lähes 25 miljoonaan euroon.

RMC on suomalainen laivanrakennusyhtiö, joka aloitti toimintansa kesällä 2014 Raumalla Seaside Industry Parkissa. Se on erikoistunut monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamiseen. Sen tavoitteena on laajamittaisemman laivanrakennuksen käynnistäminen nyt tehtävien sijoitusten avulla.

- Rauman telakkayhtiön omistajapohjan ja toiminnan laajentaminen ovat vahva osoitus suomalaisen meriteollisuuden elinvoimasta ja maailmanluokan osaamisesta myös arktisessa laivanrakennuksessa ja muissa erikoisaluksissa. Rahoitus mahdollistaa myös suurempien laivatilausten toteutuksen Raumalla, arvioi elinkeinoministeri Olli Rehn.

- Sijoitukset yhtiöön antavat aihetta uskoon yhtiön potentiaalista, sen osaamisesta ja kyvystä toimia joustavasti muun muassa vaativilla arktisen alueen sekä erikoisalusmarkkinoilla, Rehn jatkaa.

- RCM:n suunnitelma aloittaa jälleen laajamittaisen laivanrakennus Raumalla tuo toteutuessaan hyviä uutisia alueen meriteollisuusammattilaisille. Se tarkoittaisi vähintään satoja uusia työpaikkoja, erityisesti telakan alihankintaverkostoon. Pitkät perinteet ja vahva alueellinen tuki luovat uskoa hankkeen onnistumiseen, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Helsingin ja Turun telakoiden täydet tilauskirjat tarjoavat Rauman telakalle erinomaisen mahdollisuuden saada jatkossa myös matkustaja-autolauttatilauksia. Tällä hetkellä Rauma on Helsingin telakan ohella ainoa vähintään keskikokoisiin jäänmurtajiin keskittyvä telakka.

Työ- ja elinkeinoministeriön Meriteollisuus 2020 -työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee arktisen meriteollisuuden suurvalta. Suomessa arktisen meriteollisuuden toiminnot ja palvelut ovat integroituneita ja koko arvoketju on alueellisessa hallinnassa.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Markku Rajala, puh. 050 345 8490

oikeus- ja työministerin erityisavustaja Sakari Puisto, puh. 029 504 8150

ylijohtaja Petri Peltonen, TEM, puh. 050 62663

Team Finland
 
Sivun alkuun