Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Romanian energiaministeri Anton Anton vierailee Suomessa

Työ- ja elinkeinoministeriö
10.8.2018 15.11
Tiedote

Romanian energiaministeri Anton Anton vierailee Suomessa 13.-14.8.2018 asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen kutsumana. Tapaamisen pääaiheina ovat EU-puheenjohtajajuus sekä suomalainen bioenergiaosaaminen, energia- ja ilmastostrategia ja EU:n puhtaan energian paketin toimeenpanoon liittyvä strategiatyö.

Ministerit tapaavat maanantaina 13.8. Helsingissä. Keskustelun pääaiheena on EU:n neuvoston puheenjohtajuus. Romania toimii EU:n puheenjohtajamaana vuoden 2019 alkupuoliskolla ja muodostaa yhdessä seuraavien puheenjohtajamaiden eli Suomen ja Kroatian kanssa puheenjohtajatrion, joka määrittelee neuvoston asialistan vuoden 2019 alusta seuraavan puolentoistavuoden ajalle.

Ministeri Antonille esitellään myös Suomen energiapolitiikkaa ja erityisesti bioenergian käyttöä sekä täällä toteutettua strategiatyötä energia- ja ilmastotavoitteiden toimeenpanemiseksi.

Iltapäivällä ministeri Anton vierailee Fortumin Järvenpään bio-CHP-laitoksella. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut biovoimalaitos korvasi Järvenpään ja Tuusulan kaukolämpöverkon fossiilisia polttoaineita käyttävät lämpölaitokset. Laitoksen polttoaineena käytetään puuperäisiä biopolttoaineiden lisäksi myös hevosen kuivikelantaa, jota Fortum hankkii alueen hevostalleilta.

Lisätiedot:
asiantuntija Katja Tuokko, TEM, puh. 050 465 5533

Kimmo Tiilikainen
 
Sivun alkuun