Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Selvityshenkilö Esko Aho: Lounais-Suomen kasvusta vauhtia koko Suomelle

Työ- ja elinkeinoministeriö
15.5.2017 12.31
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilän kutsuma positiivisen rakennemuutoksen selvityshenkilö Esko Aho tapasi 15.5.2017 Lounais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen toimijoita Turussa. Tilaisuus kokosi yhteen alueellisten virkamiesten ja poliittisten päätöksentekijöiden lisäksi yritysten, oppilaitosten, kuntien ja kolmannen sektorin edustajia.

-Lounais-Suomessa on käynnissä poikkeuksellisien vahva teollisuuden kasvu. Pelkästään jo tiedossa olevan tilauskannan toteuttaminen edellyttää nopeita panostuksia yritysten toimintaedellytyksiin ja osaavan työvoiman tarjontaan. Muutoksen tekee erityisen haastavaksi, että siihen yhdistyy suuri tarve uusien teknologisten ratkaisujen käyttöönottoon, toteaa  Esko Aho.

Lupaavia näkymiä on monessa muussakin maakunnassa ja toimialalla, ja avoimien työpaikkojen ja työttömien työnhakijoiden kohtaanto-ongelma vaatii ratkaisuja kasvun realisoimiseksi. Kehittämällä Lounais-Suomen tarpeisiin soveltuva uusi toimintamalli, voidaan sitä käyttää myös muun Suomen kasvun ja kilpailukyvyn kirittämiseen.

- Meillä on nyt oiva tilaisuus hyödyntää Lounais-Suomen tilanne laajasti kasvun ja kilpailukyvyn edistämiseksi ja sitä kautta koko maan työllisyysasteen nostamiseksi. Rekrytointi- ja irtisanomistilanteiden väliin tulee rakentaa uudentyyppisiä siltoja sujuvan työstä ja työttömyydestä uuteen työhön siirtymisen helpottamiseksi, sanoo Esko Aho.

Lounais-Suomen meri- ja valmistavan teollisuuden työllisyysvaikutus kaikkine heijastusvaikutuksineen on jopa 30 000 henkilöä 2020-luvun puoliväliin mennessä. Ahon tehtävänä on selvittää mm. miten tuotannon sijoittumista ja investointeja uusille alueille ja toimialoille voidaan edesauttaa sekä kartoittaa keinoja ja välineitä, joilla vastataan työvoiman kysyntään ja edistetään työvoiman liikkuvuutta.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, TEM, puh. 050 340 2250
neuvotteleva virkamies Johanna Osenius, TEM, puh. 029 50 64937

 
Sivun alkuun