Hyppää sisältöön

Työministeri Harakka tutustuu työllisyyspalveluihin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.9.2019 11.56
Tiedote

ELY-keskukset ja TE-palvelut tarjoavat valtion palveluja työnhakijoille ja yrityksille. Ministeri Harakka vierailee tämän syksyn ja ensi vuoden aikana alueilla tutustumassa näihin palveluihin ja muihin alueen työllisyyttä edistäviin toimijoihin.

Hallitus sopi budjettiriihessä merkittävistä panostuksista työllisyyden edistämiseksi. Panostuksilla nopeutetaan työllistymistä ja tarjotaan työnhakijoiden yksilöllisiin tarpeisiin vastaavia palveluja. Työllisyyspaketin tavoite on kääntää Suomi pohjoismaiselle uralle ja nostaa systemaattisesti työllisyysastetta satsaamalla työllisyyspalveluihin, kuten naapurimaissa tehdään.

Kaupungit entistä vahvemmin mukana työllisyyspalveluissa

Kaupunkien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä vahvistetaan käynnistämällä kokeilut, jossa TE-toimistojen tehtäviä siirretään kaupungeille. Tavoitteena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Työnhakijoiden kannalta keskeistä on eri alojen kuten työllisyys- ja elinvoimapalvelujen, sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä koulutuksen voimavarojen yhdistäminen palvelemaan työnhakijoita parhaalla mahdollisella tavalla.

Työnhakijat saavat aiempaa henkilökohtaisempaa palvelua

Kierroksella puhuttaa varmasti myös TE-palveluiden uudistus. Jatkossa tehokkaan työnhaun pitää alkaa mahdollisimman nopeasti työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen. Työnhakijalle tarkoitetut palvelut ja sovittava työnhakuvelvoite perustuvat yksilölliseen työllistymissuunnitelmaan.

Jotta palvelujen parantaminen on mahdollista, TE-toimistojen rahoitusta vahvistetaan neljän vuoden aikana yhteensä 51 miljoonan euron lisämäärärahalla, joka käytetään pääasiassa henkilöstön lisäämiseen.

Kunkin vierailupäivän aikana keskitytään myös esimerkiksi työvoiman kohtaanto-ongelmien ja osaavan työvoiman saatavuuden ratkaisujen kehittämiseen sekä palkkatuen laajempaan hyödyntämiseen. 

Syksyn vierailukohteet ovat 

  • 23.9. Pohjois-Pohjanmaan alue, Oulu 
  • 7.10. Kaakkois-Suomen alue, Kouvola tai Kotka                           
  • 21.10. Varsinais-Suomen alue, Turku
  • 4.11. Pohjois-Savo, Kuopio                                                                      
  • 11.11. Pohjanmaan alue, Vaasa                        
  • 25.11. Keski-Suomi, Jyväskylä 

Muutokset ovat mahdollisia. Kierros jatkuu vuoden 2020 puolella.

Lisätiedot 

työministerin erityisavustaja Piia Rekilä, p. 050 396 3574
teollisuusneuvos Jarkko Tonttila, p. 0295 060 069
Sähköpostit ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun