Hyppää sisältöön

Uusi huoltovarmuusneuvosto asetettu

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2018 13.56
Tiedote

Valtioneuvosto asetti 13.6.2018 uuden huoltovarmuusneuvoston kolmevuotiskaudeksi 1.7.2018-30.6.2021. Neuvostossa ovat edustettuina sekä yksityinen että julkinen sektori. Sen tehtävänä on ylläpitää ja kehittää yhteyksiä keskeisimpiin yhteistyötahoihin, seurata huoltovarmuuden tilaa ja kehitystä sekä esittää huoltovarmuuteen liittyviä toimenpiteitä.

Huoltovarmuusneuvostossa on 26 jäsentä. Sen puheenjohtajana toimii Fingrid Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Ruususen ja varapuheenjohtajana ylijohtaja Riku Huttunen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja toimii neuvoston pääsihteerinä.

Kokoonpanossa ovat mukana seuraavat julkisen sektorin organisaatiot: työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ulkoministeriö, sisäministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Pääesikunta, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Suomen Pankki ja Ålands landskapsregering. Elinkeinoelämän osalta kokoonpanossa olisivat edustettuina keskeiset huoltovarmuuden toimialat.

Hallituksen päätös: Huoltovarmuusneuvoston asettaminen

Lisätiedot:

neuvotteleva virkamies Henri Backman, TEM, p. 029 506 3581

 
Sivun alkuun