Kotimaanmatkailu

”100 syytä” lomailla Suomessa

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt valtionavustuksen Suoma ry:lle käytettäväksi ”100 syytä” lomailla Suomessa 2018 -kampanjan toteuttamiseen. Avustus on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Jo toista kertaa toteutettavan, matkailuelinkeinon yhteisrahoitteisen ”100 syytä” -kampanjan tavoitteena on innostaa suomalaisia matkailemaan kotimaassa. Ensi kesän mainoskampanja toteutetaan ajalla 4.6.–19.8.2018. Kampanjaa rahoittavat matkailuorganisaatiot, matkailuyritykset, nähtävyyskohteet sekä valtakunnalliset matkailutoimijat. Suoma ry osallistuu yhteistyöhön koordinoivalla työpanoksella.

Löydä Suomesi - kotimaanmatkailun haastekampanja 2017

Työ- ja elinkeinoministeriö toteutti elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla Suomi100-juhlavuoden kunniaksi kotimaanmatkailun haastekampanjan Löydä Suomesi.

Kampanja on päättynyt ja kampanjaa varten luotuja Facebook- ja Instagram-tilejä ei enää päivitetä. Haastekampanjan antia summataan ministeri Lintilän blogikirjoituksessa.

Kampanjan tueksi tehdyllä videolla haastetaan suomalaiset lomailemaan enemmän kotimaassa. Tavoitteena oli, että koko kansa paitsi levittää kampanjavideota sosiaalisessa mediassa eteenpäin, myös kertoo lempipaikkansa sanoin ja/tai kuvin, minne haluaisi Suomessa matkustaa.

Myös esimerkiksi matkailutoimijat ovat voineet hyödyntää videota omassa viestinnässään. Jotta haaste eli koko vuoden, tehtiin muun muassa yhteistyötä matkabloggaajien kanssa.