75% podcast

75 % eli Seiskavitonen on työ- ja elinkeinoministeriön podcast Suomen kasvusta. Se käsittelee suuria, pieniä, raskaita, kevyitä ja välillä vähän yllättäviäkin kysymyksiä, joihin vastaamalla Suomen työllisyysaste saadaan nostettua 75 prosenttiin.

Seiskavitonen purkaa jokaisessa jaksossaan yhden Suomen talouden ratkaisevan haasteen, sen taustalla olevan megatrendin, haasteeseen liittyvän tavoitteen sekä keinot, joilla tavoitteeseen tulevaisuudessa päästään.

Kussakin 75%-podcastin jaksossa on aina kaksi vierasta: TEM:n asiantuntija, joka katsoo aihetta poliittisen päätöksenteon näkökulmasta, sekä kiinnostava vieras, joka tuntee aiheen yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden arjen kautta. Podcastin juontaa Reetta Räty. Podcast löytyy tämän sivun lisäksi myös iTunesista ja Spotifysta.

22.2.2019 Miksi innovaatiopolitiikka pitää laittaa uusiksi ja miten?

 

 

 

 

 

 


Neljännen podcastin aiheena on innovaatiopolitiikka. Keskustelijoina osastopäällikkö Ilona Lundström TEM:stä sekä Ilkka Kivimäki Maki.vc:stä.

 

15.2.2019 Mikä mättää työmarkkinoilla?

 

 

 

 

 

 

Kolmannessa jaksossa keskustellaan työllisyydestä ja työmarkkinoista. Keskustelijoina osastopäällikkö Antti Neimala TEM:stä sekä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Vesa Vihriälä.   

 

8.2.2019 Miten Suomi voi muuttaa EU:ta?

 

 

 

 

 

 

 

Podcastin toisessa jaksossa keskustellaan EU:n tulevaisuudesta. Keskustelijoina johtaja Janne Känkänen TEM:stä ja johtaja Taneli Lahti EK:n Brysselin toimistosta.

 

1.2.2019 Toimivatko Suomen markkinat? 

 

 

 

 

 

 


Aiheesta keskustelevat työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja Kirsi Leivo.