75% podcast

75 % eli Seiskavitonen on työ- ja elinkeinoministeriön podcast Suomen kasvusta. Se käsittelee suuria, pieniä, raskaita, kevyitä ja välillä vähän yllättäviäkin kysymyksiä, joihin vastaamalla Suomen työllisyysaste saadaan nostettua 75 prosenttiin.

Seiskavitonen purkaa jokaisessa jaksossaan yhden Suomen talouden ratkaisevan haasteen, sen taustalla olevan megatrendin, haasteeseen liittyvän tavoitteen sekä keinot, joilla tavoitteeseen tulevaisuudessa päästään.

Kussakin 75%-podcastin jaksossa on aina kaksi vierasta: TEM:n asiantuntija, joka katsoo aihetta poliittisen päätöksenteon näkökulmasta, sekä kiinnostava vieras, joka tuntee aiheen yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden arjen kautta. Podcastin juontaa Reetta Räty. Podcast löytyy tämän sivun lisäksi myös iTunesista ja Spotifysta.

5.4.2019 Mikä on Suomen tuottavuuden tila? 

Jari Gustafsson, Reetta Räty, ja Mika Maliranta yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 

 

75 % -podcastin 10:ssä jaksossa Reetta Rädyn kanssa keskustelevat kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Mika Maliranta. Aiheina ovat mm. talouskasvu ja tuottavuuden tila.

29.3.2019 Miten maahanmuuttajat saadaan nopeammin töihin?

Sonja Hämäläinen, Reetta Räty, Mari Kiviniemi yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 


Tällä viikolla TEM:n 75 % -podcastissa pohditaan miten maahanmuuttajien kotouttamisesta tehdään parempaa ja työllisyys saadaan nousuun. Vieraina TEM:n maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen ja Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi

22.3.2019: Tarvitseeko kestävyysvajetta ottaa tosissaan?

Reetta Räty, Elina Pylkkänen, Olli Koski yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 

 

Kuinka paljon Suomen talous kasvaa tänä vuonna, ja minkä pitäisi olla Suomen tavoite? Johtaako puhe kestävyysvajeesta Suomen oikealle raiteelle vai harhapolulle? Vieraana talouskasvusta ja sen eväistä puhumassa johtaja Olli Koski TEM:stä sekä Elina Pylkkänen, Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja.

15.3.2019 Nyt puhutaan yrittäjyydestä

Reetta Räty, Kari Alanko, Susanna Kallama yhteiskuvassa


 

 

 

 

 

 

Mistä yrittäjyys syntyy ja mikä sitä estää? Vieraina 75%-podcastissa TEM:n Kari Alanko ja Uusyrityskeskuksen Susanna Kallama.

8.3.2019 Kumpi tuo kasvua, halpa vai päästötön energia?

Reetta Räty, Riku Huttunen, Jukka Leskelä yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on ilmastonmuutoksen hintalappu? Ennen teollisuus puhui halvasta energiasta, nyt tärkeiksi asioiksi ovat nousseet vähähiilisyys ja päästöttömyys. Miten päästöjä vähennetään niin, että se vaikuttaa talouden kasvuun mahdollisimman vähän? Vieraina 75%-podcastissa osastopäällikkö Riku Huttunen TEM:stä sekä Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä
 

1.3.2019 Miksi ulkomainen huippuosaaja haluaisi Suomeen?

Jari Gustafsson, Minna Arve, Reetta Räty yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 


Maaliskuun ensimmäisen päivän podcastissa pohditaan, miksi ulkomainen huippuosaaja haluaisi Suomeen. Reetta Rädyn kanssa keskustelevat TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson sekä Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

22.2.2019 Miksi innovaatiopolitiikka pitää laittaa uusiksi ja miten?

Ilona Lundström, Ilkka Kivimäki, Reetta Räty yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 


Neljännen podcastin aiheena on innovaatiopolitiikka. Keskustelijoina osastopäällikkö Ilona Lundström TEM:stä sekä Ilkka Kivimäki Maki.vc:stä.

15.2.2019 Mikä mättää työmarkkinoilla?

 

Antti Neimala, Vesa Vihriälä, Reetta Räty yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 

 

Kolmannessa jaksossa keskustellaan työllisyydestä ja työmarkkinoista. Keskustelijoina osastopäällikkö Antti Neimala TEM:stä sekä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Vesa Vihriälä.   

8.2.2019 Miten Suomi voi muuttaa EU:ta?

Taneli Lahti ja Janne Känkänen yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 

 

Podcastin toisessa jaksossa keskustellaan EU:n tulevaisuudesta. Keskustelijoina johtaja Janne Känkänen TEM:stä ja johtaja Taneli Lahti EK:n Brysselin toimistosta.

1.2.2019 Toimivatko Suomen markkinat? 

Jari Gustafsson ja Kirsi Leivo yhteiskuvassa

 

 

 

 

 

 


Aiheesta keskustelevat työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja Kirsi Leivo.

Tälle sivulle on upotettu sivuston ulkopuolinen sovellus, kuten sosiaalisen
median syöte, video tai podcast. Näissä sovelluksissa käytetään evästeitä, jotka
välittävät tiedon sivun latauksesta kolmannelle osapuolelle.
Lisätietoa evästeistä.