A/M Apunen Maliranta podcast

TEM:n ja KKV:n uutta podcastia luotsaavat tutut äänet Matti Apunen ja Mika Maliranta. A/M Apunen Maliranta -podcastissa käsitellään laajasti talouteen, talouskasvuun, markkinoihin ja kilpailuun liittyviä teemoja. Odotettavissa on räväkkää keskustelua ja yllättäviä näkökulmia.

Osa 4: Luottamus hyvä, kontrolli parempi

Jos kuvittelit, että suomalainen on epäluuloinen ja ylivarovainen kuluttaja, olet epäluuloinesi väärässä. Luottamuksen EM-kisoissa Suomi on vahvoilla, mutta onko se syvää viisautta vai hupsuutta? Miksi Euroopassa luotto muihin rapistuu, Suomessa vahvistuu?

A/M-podcast kertoo, mitä yhteistä on vahvalla kuluttajansuojalla ja ydinpommilla. Lisäksi paljastamme luottamuksella, miten erotat julkisen keskustelun höpöttäjät tosi tietäjistä.

 

Osa 3: Apua! Rahamarkkinat kangistuvat!  

”Rahamarkkinat kuriin!” on suosittu ja toteutettukin vaatimus. Mutta onko rahoituksen sääntely mennyt liian pitkälle? Onko hoito jo kovempaa kuin tauti? Innovaatiovetoinen yhteiskunta tarvitsee joustavia rahamarkkinoita. Jos ylisäätelemme rahoitusta, tuloksena voi olla kilpailun heikkeneminen ja lihavien lihominen. A/M Apunen ja Maliranta -podcast etsii myös ratkaisua al-Holin pakolaisleirin ongelmaan. Vastauksen antavat klassiset filosofit.  

Osa 2: Uusi kylmä sota

Matti Apunen ja Mika Maliranta väittävät, että olemme ymmärtäneet Kiinan vahvuuden väärin. Talousmonsterikin voi kompastua omaan kasvuunsa.

Osa 1: Ajoiko taksiuudistus ojaan?

Kilpailun avaaminen on markkinatalouden juurihoitoa, tuskallista mutta tarpeellista. Ilman kilpailua kieroimmat menestyvät ja yhteiskunta tyhmistyy, mutta lähtikö taksiuudistus silti lapasesta? A/M Apunen Maliranta -podcastin avausjaksossa Matti Apunen ja Mika Maliranta avaavat taksin oven ja kysyvät, miksi hinnat eivät laskeneetkaan kuten piti. Vieraana Valtteri Virtanen KKV:sta.

Tälle sivulle on upotettu sivuston ulkopuolinen sovellus, kuten sosiaalisen
median syöte, video tai podcast. Näissä sovelluksissa käytetään evästeitä, jotka
välittävät tiedon sivun latauksesta kolmannelle osapuolelle.
Lisätietoa evästeistä.