Skip to content
Government and ministries

Astanan maailmannäyttely avautuu 10.6. – Suomesta mukana 70 yritystä

Työ- ja elinkeinoministeriö 6.6.2017 9.00 | Julkaistu suomeksi 6.6.2017 klo 9.02
Tiedote

Suomalaiset yritykset ovat vahvasti mukana Astanassa 10.6 – 10.9.2017 järjestettävässä maailmannäyttelyssä. Valtion ja yritysten rahoittamaan hankkeeseen osallistuu yli 70 yritystä. Osallistuminen Kazakstanin maailmannäyttelyyn ja useat ministeri- sekä viranomaisvierailut tuovat Suomelle ja suomalaisille yrityksille paljon positiivista näkyvyyttä.

Historian ensimmäiseen Keski-Aasiassa toteutettavaan Expoon osallistuu 112 maata ja 18 kansainvälistä järjestöä. Näyttelyyn odotetaan kahta miljoonaa kävijää.

Suomen paviljonki – puhdasta energiaa

Maailmanäyttely on luonteva foorumi esitellä suomalaista osaamista. Suomen paviljongin teemana on ”Suomi – puhdasta energiaa”, jonka ympärille Ateljé Sotamaa on suunnitellut paljon julkisuutta saaneen näyttelykonseptin.

Paviljongissa esitellään suomalaisia yrityksiä ja osaamista cleantechista koulutukseen. Se tarjoaa kävijälle intuitiivisia, elämyksellisiä kokemuksia, jotka herättävät uteliaisuutta ja saavat kävijän kiinnostumaan Suomen kestävästä kehityksestä.

Pääteeman mukaisesti paviljongin rakennukset esittelevät Pure Energy -energiantuotantoa, Smart City -energiatehokkuutta, Clean Water -vesiosaamista ja Excellent Education -koulutustarjontaa. Tarina rakentuu pääosin osallistuvien yritysten tarjonnan pohjalta.

Suomen ”kansallispäivä” 20.6.2017

Maailmannäyttelyissä kansallispäivinä huomio suunnataan kohti kyseistä maata ja sen kulttuuritarjontaa. Suomea esitellään 20.6. Joulupukin ja Lenni-Kalle Taipaleen house bandin voimin esiintymislavalla sekä Suomen paviljongissa, esiintyjinä muun muassa Saara Aalto, Diandra ja Teemu Roivainen.

Finnairilla kesällä reitti Helsingistä Astanaan

Finnair lentää Helsingistä Kazakstanin Astanaan kesäkuusta elokuuhun. Reittiä liikennöidään Helsingistä kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin.

Kazakstanissa keskitytään talouteen

Keski-Aasian merkittävin valtio Kazakstan on top 20 -öljyntuottajamaa. Öljyvaroin rahoitetut kehittämisohjelmat, cleantech, koulutus ja kaivososaaminen tarjoavat suomalaisille yrityksille merkittäviä markkinamahdollisuuksia. Maa on asettanut päämääräkseen olla 30 kehittyneimmän valtion joukossa vuonna 2050.

Maan talous perustuu energiasektoriin (raakaöljy ja maakaasu) sekä kaivannaisteollisuuteen. Maataloussektori on huomattava. Silkkitie -hankkeessa Kazakstanin sijainti on kauttakulkumaana keskeinen. Kiinan johdolla etenevän hankkeen tavoitteena on luoda tiiviit juna- ja lentoyhteydet sekä tieverkosto Euroopan ja Aasian välillä. Kazakstanilla on myös oma silkkitiehanke ja ulkomaisia yrityksiä tarvitaan infrastruktuurin, liikenteen, logistiikan, informaatio- ja kommunikaatioteknologian suunnittelussa sekä toteuttamisessa.

Lisätietoja verkossa, Finland at Astana Expo 2017: www.expo2017.fi

Lisätiedot:
pääkomissaari Severi Keinälä, puh. +358 40 594 9944, severi.keinala(at)finpro.fi
viestintäpäällikkö Pirkko Autio, puh. +358 50 396 7519, pirkko.autio(at)finpro.fi
neuvotteleva virkamies Henri Backman, puh. +358 29 506 3581

 

Back to top