Skip to content
Government and ministries

Rehn iloitsee: Matkailu hyvässä nosteessa

Ministry of Economic Affairs and Employment
31.10.2016 13.19
Tiedote

Elinkeinoministeri Olli Rehn iloitsee matkailun myönteisen vireen jatkumisesta. Työ- ja elinkeinoministeriön vuosittaisessa matkailuseminaarissa 31.10.2016 Helsingissä puhunut Rehn totesi, että myönteisiä matkailu-uutisia on tullut viime aikoina monelta taholta.

- Äskettäin matkakirjojen ykkösjulkaisija Lonely Planet rankkasi Suomen maailman kolmanneksi parhaaksi matkailumaaksi. Viime viikolla kiinalainen verkkokauppajätti Alibaba ilmoitti haluavansa tuoda 50 000 kiinalaisturistia Lappiin, Rehn sanoi.

- Myös matkailuluvut kertovat nousujohteisesta kehityksestä. Alan toimijat ovat siis tehneet pohjatyönsä hyvin. Siihen ei pidä tuudittautua. Uusia avauksia on tehtävä ennen kaikkea alan digiloikan eteen, totesi Rehn.

Elinkeinoministeri Rehn nosti yhtenä matkailun kehittämistyökaluna esiin hallituksen yrittäjyys- ja työllisyyspaketin. Siihen on koottu toimenpiteitä ja avauksia, jotka tukevat eri kehitysvaiheissa olevia yrityksiä, parantavat niiden toimintaedellytyksiä ja poistavat yrittämisen esteitä.

Panelistit syvensivät matkailun digiloikkaa

Digitaalisuudesta on mahdollista ammentaa vauhtia kasvuun eri tavoin. Tämä kuitenkin edellyttää eri toimijoilta aktiivisuutta ja osaamisen kehittämistä. Paneelikeskustelussa digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Miikka Raulo Flowhouse Oy:stä, kehitysjohtaja Pekka Sivonen Tekesistä ja toimitusjohtaja Jukka Räisänen Hotelliyhtymä Oy:stä analysoivat digitalisaation nykytilaa matkailussa sekä maalailivat digitulevaisuuskuvia Suomen matkailulle.

Vuonna 2015 julkaistun Suomen matkailun kasvua ja uudistumista tukevan matkailun tiekartan 2015-2025 toimenpiteitä on lähdetty toteuttamaan aktiivisesti. Digiloikkaan liittyvät toimenpiteet eivät puolestaan ole vielä edenneet odotetusti, joten niihin tulee jatkossa panostaa entistä voimakkaammin.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjesti 31.10.2016 Helsingissä vuosittaisen matkailuseminaarin. Tilaisuus kokosi paikan päälle reilut 220 matkailutoimijaa eri puolilta Suomea. Tilaisuuden yhteydessä julkaistiin myös matkailun ohjelmapalveluyritysten näkymistä kertova toimialaraportti, johon voi tutustua osoitteessa www.temtoimialapalvelu.fi

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Nina Vesterinen, TEM, puh. 029 50 47013

Back to top