Uusi valtakunnansovittelija Anu Sajavaara esittäytyy

16.8.2022 14.02
TEM Valtakunnansovittelijan toimisto
Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara
Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara
Oikeustieteen kandidaatti Anu Sajavaara aloitti nelivuotiskautensa valtakunnansovittelijana 6.8.2022. Valtakunnansovittelijan toimisto sijaitsee hallinnollisesti työ- ja elinkeinoministeriön kyljessä, mutta sovittelija on riippumaton toimija.

TEM:n talousarvioehdotuksen kärkinä työllisyyden, uudistumisen ja vähähiilisyyden edistäminen

5.8.2022 10.35
TEM
Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalle ehdotetaan vuodelle 2023 määrärahoja yhteensä 3,78 miljardia euroa, joka on 236 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2022 varsinaisessa talousarviossa. Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalle kohdentuu EU:n elpymis- ja palautumissuunnitelman toimeenpanoon liittyen yhteensä 346,13 miljoonaa euroa määrärahoja ja 101,5 miljoonaa euroa valtuutta.

Kuljetusyrityksille määräaikainen polttoainetuki

4.8.2022 13.25
TEM
Hallitus esittää 4.8.2022, että Tasavallan Presidentti vahvistaa lain kuljetusyritysten määräaikaisesta polttoainetuesta ja päätti eduskunnan lausuman perusteella selvittää, onko mahdollista tukea myös kevyttä polttoöljyä käyttäviä toimijoita.

Tulevaisuuden energiajärjestelmää rakennetaan nyt – tukea energiainvestointeihin haettavissa ennätyksellisesti

2.8.2022 13.51
TEM
Juho Korteniemen kasvokuva
Johtava asiantuntija Juho Korteniemi
Tänä vuonna sekä Suomi että EU tukevat puhtaan energian investointeja ennennäkemättömällä laajuudella. Uusia energiainvestointeja tarvitaan enemmän kuin koskaan nyt, kun sanomme Venäjän fossiilienergialle hyvästit. Käynnissä ja avautumassa on useita yrityksille suunnattuja energiainvestointihakuja, kirjoittaa johtava asiantuntija Juho Korteniemi kolumnissaan.

Työttömiä työnhakijoita kesäkuussa 259 800

26.7.2022 8.07
TEM
Työttömät työnhakijat kesäkuun 2022 lopussa 259 800. Se on 56 400 vähemmän kuin vuosi sitten.
Työttömien työnhakijoiden määrä laski 56 400 henkilöllä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin kesäkuussa 94 300. Kaikkiaan avoinna oli 189 700 työpaikkaa, mikä on 44 400 enemmän kuin vuosi sitten.

Tutkijoiden jäämistä Suomeen helpotetaan tekemällä oleskeluluvista sujuvampia – lausuntokierros käynnissä

11.8.2022 15.00
TEM
Kaksi tutkimustyötä tekevää naista.
Hallituksen esitys tutkijoiden oleskelulupia koskevan lain muuttamisesta on lähtenyt lausuntokierrokselle. Esityksen mukaan oleskelulupia pidennettäisiin, jotta Suomeen jääminen ja tutkimuksen tekeminen olisi helpompaa. Samalla myös jatkotutkimusta tekevien tutkijoiden asemaa kohennettaisiin. 

EU:n kotoutumisesta vastaavat ministerit keskustelevat ukrainalaispakolaisten tilanteesta

27.7.2022 11.02
TEM
Itävalta on kutsunut EU-maiden kotoutumisesta vastaavat ministerit epäviralliseen ministerikonferenssiin, jonka aiheena on Venäjän hyökkäyssodan takia Ukrainasta paenneiden ihmisten kotoutuminen EU-maissa. Ministerit tapaavat Wienissä 28.7.

Näytä lisää...

Tutustu myös

Hallituksen työllisyystoimet

Hallituksen työllisyystoimet

Hallitus tekee  taloutta vahvistavia työllisyystoimia, joiden tavoitteena on saavuttaa 80 000 lisätyöllistä. Sivuillemme on koottu tietoa hallituksen työllisyystoimista hallituskauden eri vaiheissa.

Hallituksen työllisyystoimet ja niiden vaikutukset

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palvelut on tarkoitus siirtää kuntien vastuulle vuoden 2024 aikana. Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä.

TE-palvelut 2024 -uudistuksen verkkosivut

 

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma

Suomen kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Sivuillemme on koottu tietoa TEM:n hallinnonalan rahoituskohteista mm. yrityksille suunnatuista hauista.

Kestävän kasvun ohjelma TEM:ssä

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Tuula Haatainen
Tuula Haatainen
Työministeri
Mika Lintilä
Mika Lintilä
Elinkeinoministeri