Sivut, joissa tagi organisaatiot .

Kuljetusyrityksille määräaikainen polttoainetuki

4.8.2022 13.25
TEM
Hallitus esittää 4.8.2022, että Tasavallan Presidentti vahvistaa lain kuljetusyritysten määräaikaisesta polttoainetuesta ja päätti eduskunnan lausuman perusteella selvittää, onko mahdollista tukea myös kevyttä polttoöljyä käyttäviä toimijoita.

Tulevaisuuden energiajärjestelmää rakennetaan nyt – tukea energiainvestointeihin haettavissa ennätyksellisesti

2.8.2022 13.51
TEM
Juho Korteniemen kasvokuva
Johtava asiantuntija Juho Korteniemi
Tänä vuonna sekä Suomi että EU tukevat puhtaan energian investointeja ennennäkemättömällä laajuudella. Uusia energiainvestointeja tarvitaan enemmän kuin koskaan nyt, kun sanomme Venäjän fossiilienergialle hyvästit. Käynnissä ja avautumassa on useita yrityksille suunnattuja energiainvestointihakuja, kirjoittaa johtava asiantuntija Juho Korteniemi kolumnissaan.

Hallitus lisää uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien myöntövaltuutta 100 miljoonalla eurolla vuonna 2022

22.7.2022 11.15
TEM
Vetytankit
Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien tavoitteena on vauhdittaa siirtymää tulevaisuuden energiaratkaisuihin. Tukea myönnetään muun muassa vetyhankkeisiin.

Kilpailukykyministerien kokouksessa aiheina teollisuuspolitiikan ja sisämarkkinoiden kehittäminen sekä innovaatioiden rahoitus

18.7.2022 14.23
TEM
EU:n kilpailukyvystä vastaavat ministerit tapaavat Prahassa 19.–22.7. 2022. Sisämarkkinoihin ja teollisuuspolitiikkaan liittyviä aiheita käsitellään kaksi ensimmäistä päivää, tutkimus- ja innovaatioasioita sen jälkeen.

Energiaintensiivisen teollisuuden toimijat voivat hakea sähköistämistukea 2022−2026

8.7.2022 11.54
TEM
Sähkölinja
Energiaintensiiviselle, eli paljon energiaa käyttävälle, teollisuudelle voidaan myöntää sähköistämistukea vuosina 2022−2026. Valtioneuvoston asetuksessa määritellään sähköistämistukeen liittyviä käytäntöjä. Tukeen oikeutetuilla aloilla toimivien yritysten tulee hakea vuoden 2022 tukea syyskuun loppuun mennessä.

Biopolttoöljyn jakeluvelvoitteen ja kestävyyslain muutos lausuntokierrokselle

11.7.2022 12.11
TEM
Kaivuri työmaalla
Biopolttoöljyn jakeluvelvoitteen tavoitteena on korvata erityisesti erillislämmityksessä ja työkoneissa käytettävää kevyttä polttoöljyä biopolttoöljyllä. Luonnos biopolttoöljyn jakeluvelvoitteen ja kestävyyslain muutoksista on avattu nyt lausunnoille.

Talent Boost -verkkosivusto kokoaa yhteen osaajien maahanmuuton edistämisen ajankohtaisia asioita

29.6.2022 10.42
OKM TEM
Suomi tarvitsee osaajien maahanmuuttoa, jotta yritysten kasvuedellytyksiä voidaan vahvistaa ja yhteiskunnan toimivuus ja hyvinvointi varmistaa. Koulutus- ja työperusteista maahanmuuttoa edistävän Talent Boost -toimenpideohjelman ajankohtainen tieto löytyy jatkossa uusilta verkkosivuilta. Sivuston tarkoitus on kertoa Talent Boost -verkostossa tehtävästä käytännön työstä ja palvella kaikkia verkostossa toimivia sekä muita Talent Boost -ohjelmasta kiinnostuneita.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit