Sivut, joissa tagi organisaatiot .

Elinkeinoministeri Lintilä YK:n valtamerikonferenssiin Lissaboniin

29.6.2022 14.05
TEM
Toista kertaa järjestettävä YK:n valtamerikonferenssi kokoaa yhteen kansainvälisen joukon valtioedustajia, tutkijoita, kansalaisyhteiskunnan ja elinkeinoelämän edustajia pohtimaan merten roolia ilmastonmuutoksen hillinnässä sekä kestävän sinisen talouden tulevaisuutta.

Jakeluvelvoitelain muutosesitys lausuntokierrokselle

29.6.2022 12.57
TEM
Nainen tankkaa, tankkauspistooli auton bensatankin syöttöaukossa
Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt jakeluvelvoitelain muutosesityksen lausunnolle. Jakeluvelvoitetta, eli uusiutuvien polttoaineiden osuutta liikennepolttoaineessa, esitetään laskettavaksi väliaikaisesti vuonna 2023, samaan tapaan kuin tehdään tänä vuonna. Esityksellä reagoidaan polttoaineen hinnan nousuun.

EU:n energiaministerit linjaavat energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian velvoitteita tiukentavia esityksiä 27.6. Luxemburgissa

23.6.2022 10.28
TEM
Neuvoston Berlaymont-kokousrakennus Brysselissä
EU:n energiaministerit tapaavat 27.6.2022 neuvoston kokouksessa Luxemburgissa. Kyseessä on merkittävä kokous, sillä tavoitteena on saavuttaa yleisnäkemys 55-valmiuspakettiin sisältyvistä energiatehokkuusdirektiivin ja uusiutuvan energian direktiivin tiukennuksista. Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Suomeen perustetaan neljä eurooppalaista innovaatiohubia

22.6.2022 15.10
TEM
EU-arvioinnissa Suomesta on valittu neljä eurooppalaista digitaalista innovaatiohubia (EDIH). Ehdokkaita Suomesta oli seitsemän. Hubit ovat palvelukeskittymiä, jotka tukevat erityisesti pk-yrityksiä niiden digitaalisessa uudistumisessa.

Huoltovarmuusselonteko lausuntokierrokselle

22.6.2022 14.01
TEM
Mies katsoo lentokonetta lentokentällä
Viime vuosien nopeat muutokset toimintaympäristössä ovat nostaneet huoltovarmuuden ja varautumisen yhteiskunnallisen keskustelun keskiöön. Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistelussa olevassa huoltovarmuusselonteossa määritellään keskeiset linjaukset huoltovarmuuden kehittämiselle vuoteen 2030 asti.

Talent Boost -verkkosivusto kokoaa yhteen osaajien maahanmuuton edistämisen ajankohtaisia asioita

29.6.2022 10.42
OKM TEM
Suomi tarvitsee osaajien maahanmuuttoa, jotta yritysten kasvuedellytyksiä voidaan vahvistaa ja yhteiskunnan toimivuus ja hyvinvointi varmistaa. Koulutus- ja työperusteista maahanmuuttoa edistävän Talent Boost -toimenpideohjelman ajankohtainen tieto löytyy jatkossa uusilta verkkosivuilta. Sivuston tarkoitus on kertoa Talent Boost -verkostossa tehtävästä käytännön työstä ja palvella kaikkia verkostossa toimivia sekä muita Talent Boost -ohjelmasta kiinnostuneita.

Työvoimatiekartta-hankkeen uusi tietomalli täsmentää kuvaa kohtaanto-ongelmien syistä

22.6.2022 8.29
TEM
Kaksi keittäjää työskentelee suurkeittiössä.
Työvoimatiekartta-hankkeen tavoitteena on parantaa työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaantoa. Hankkeessa rakennettu tietomalli käyttää aiempaa monipuolisemmin dataa. Näin eri toimialojen erityispiirteet voidaan ottaa paremmin huomioon ja tilannekuva avoimien työpaikkojen laadusta, työvoimareserveistä ja ammattikohtaisista eroista tarkentuu. 

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit