Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.
Sivut, joissa tagi ilmastopolitiikka .

EU:n energiakomissaari Kadri Simson vierailee Suomessa

15.9.2023 13.20
TEM
Kadri Simson energiakomissaari
Energiakomissaari Kadri Simson. Kuva: Euroopan unioni
Euroopan komission energiakomissaari Kadri Simson vierailee Suomessa 18.-19.9.2023. Hän tapaa vierailunsa aikana pääministeri Petteri Orpon, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäsen ja Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin sekä eduskunnan talous- ja ympäristövaliokunnan jäseniä.

Energiatukiasetuksen muutokseen pyydetään lausuntoja

29.8.2023 7.55
TEM
Uusiutuvan energian tuotantomuotoja piirroskuvina
Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt lausunnolle luonnoksen energiatukiasetuksen muuttamiseksi. Nykyiseen, maaliskuussa annettuun asetuksen ehdotetaan muutoksia, jotta se vastaisi EU:n valtiontukisääntelyyn (ns. yleinen ryhmäpoikkeusasetus) tehtyjä muutoksia. Samalla asetukseen tehtäisiin joitakin teknisiä ja kielellisiä tarkistuksia.

Rovaniemellä vierailleet ministerit Mykkänen ja Adlercreutz: Puhdas sähköntuotanto tuo kasvua ja vauhdittaa Suomen tietä hiilineutraaliuteen

24.8.2023 9.30
TEM VNK
Ministerit Mykkänen ja Adlercreutz kuvaparissa rinnakkain rintakuvina
Kai Mykkänen ja Anders Adlercreutz
Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen ja Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz vierailivat Rovaniemellä 22.– 23. elokuuta tutustumassa Kemijoki Oy:n vesivoimalaan ja keskustelemassa ajankohtaisista aiheista. Ministerit tutustuivat muun muassa Vanttauskosken vesivoimalaitokseen sekä Sierilän alueeseen, johon Kemijoki Oy suunnittelee vesivoimalaitosta.

Jakeluvelvoitelain muutosesitys lausuntokierrokselle

22.8.2023 13.19
TEM
Bensaletku auton tankilla
Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt lausunnolle luonnoksen hallituksen esitykseksi, jolla liikennepolttoaineiden hintojen nousua pyritään hillitsemään jakeluvelvoitelakia muuttamalla. Tarkoituksena on alentaa vuoden 2024 jakeluvelvoite 13,5 prosenttiin.

EU:n ilmastotoimet luovat kysyntää uusille ratkaisuille

18.7.2023 10.02
TEM
Juho Korteniemi ja Emmi Nahi erillisinä kasvokuvina rinnakkain
Juho Korteniemi ja Emmi Nahi
EU:lla on globaalisti keskeinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa – käsissämme on poikkeuksellinen tilanne, jossa useilla EU-rahoitusinstrumenteilla rakennetaan tavoitteellisesti yhteistä päämäärää. EU:n Ilmastotoimet luovat kysyntää, johon suomalaisten yritysten kannattaa vastata, kirjoittavat Juho Korteniemi ja Emmi Nahi kolumnissa.

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Sivut, joissa tagi ilmastopolitiikka .