Sivut, joissa tagi innovaatiot .

Biotalouspaneeli keskusteli strategian toimeenpanosta ja EU-vaikuttamisesta – Metsäbiotalouden tiedepaneeli valmistelussa

25.11.2022 13.55
MMM TEM
Biotalousstrategian toteutusta seuraava Biotalouspaneeli kokoontui 24.11.2022. Asialistalla olivat muun muassa ehdotus Biotalouden tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden tiekartan laatimisesta sekä ehdotus EU-tason vaikuttamissuunnitelmasta, jossa biotalous nivottaisiin osaksi EU:n teollisuuspolitiikkaa ja alan arvonlisän kasvattamiseksi perustettaisiin biotalousallianssi. Paneelille kerrottiin lisäksi valmistelussa olevasta metsäbiotalouden tiedepaneelista, jonka on määrä aloittaa työnsä vuoden 2023 alusta.

Valtiolta 200 miljoonan euron pääomitus Ilmastorahasto Oy:lle

24.11.2022 21.27
TEM
Valtioneuvosto valtuutti 24.11.2022 työ- ja elinkeinoministeriön tekemään valtion puolesta 200 miljoonan euron vastikkeettoman sijoituksen Ilmastorahasto Oy:n sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Pääomitus tehtäisiin yhdessä erässä vuonna 2022.

IEA:n maatutkintavierailu Suomen energiapolitiikasta päätökseen

24.10.2022 14.44
TEM
Maiden lippuja
Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n asiantuntijaryhmän viikon mittainen vierailu Suomessa päättyi 24.10.2022. Ryhmä arvioi toteutettua energiapolitiikkaa ja tulevaisuuden näkymiä. Maatutkinnan temaattinen painotus kohdistuu tällä kertaa sähköistymiseen, puhtaan energian tuotantoon ja vedyn käytön edistämiseen. IEA:n lopullinen raportti julkaistaan keväällä 2023.

Elinkeinoministeri Lintilä osallistuu maailman johtavaan puhtaan energian ministerikonferenssiin Pittsburghissa

19.9.2022 10.16
TEM
Kuvassa elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä osallistuu tällä viikolla USA:n isännöimään kansainväliseen puhtaan energian ministerikonferenssiin Global Clean Energy Action Forumiin Pittsburghissa. Konferenssissa ministerit keskustelevat ajankohtaisista globaaleista energiahaasteista. Tavoitteena on yhteisten ratkaisujen löytäminen.

Tulevaisuuden energiajärjestelmää rakennetaan nyt – tukea energiainvestointeihin haettavissa ennätyksellisesti

2.8.2022 13.51
TEM
Juho Korteniemen kasvokuva
Johtava asiantuntija Juho Korteniemi
Tänä vuonna sekä Suomi että EU tukevat puhtaan energian investointeja ennennäkemättömällä laajuudella. Uusia energiainvestointeja tarvitaan enemmän kuin koskaan nyt, kun sanomme Venäjän fossiilienergialle hyvästit. Käynnissä ja avautumassa on useita yrityksille suunnattuja energiainvestointihakuja, kirjoittaa johtava asiantuntija Juho Korteniemi kolumnissaan.

EU:n innovaatiorahaston suurten hankkeiden RePowerEU-hakukierros käynnistyy

3.11.2022 16.31
TEM
EU-lippu
EU:n innovaatiorahaston suurten hankkeiden kolmas hakukierros on avattu 3.11.2022. Haussa on jaossa kaikkiaan kolme miljardia euroa vähähiili-investointeihin, teollisuuden sähköistymiseen, vetyyn sekä energiateknologioiden valmistukseen ja pilotointiin. Haku sulkeutuu 16.3.2023. 

31 uutta hakemusta suuriksi uuden energiateknologian demonstraatiohankkeiksi 

20.9.2022 15.44
TEM
Biokaasulaitos
Uuden energiateknologian hankkeille voidaan myöntää investointitukea, jonka tavoitteena on vauhdittaa uusien teknologioiden käyttöönottoa ja vuoden 2030 kansallisten ja EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Vuoden 2022 suurten uuden energiateknologian demonstraatiohankkeiden haussa on jaossa yhteensä noin 153 miljoonaa euroa.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit