Sivut, joissa tagi kaivosteollisuus .

Kaivoslakityöryhmä käsitteli lakiluonnoksen yritys- ja ympäristövaikutusarvioita

17.9.2021 16.23
TEM
Kaivoslain uudistamista tukeva työryhmä kokoontui 17.9.2021. Kokouksen pääaiheena oli hallituksen esitysluonnoksen yleisperustelujen vaikutuksen arvioinnit yritys- ja ympäristövaikutuksista.

Suomi ja Ruotsi haluavat kaivosalalle kestävien mineraalien sertifikaatin

12.3.2018 16.58
TEM
Elinkeinoministeri Mika Lintilä tapasi Brysselissä maanantaina 12.3.2018 Ruotsin elinkeinoministerin Mikael Dambergin. Ministerit sopivat, että maat aloittavat yhteistyössä valmistelut kaivosalan tuotteita koskevan vastuullisuussertifikaatin luomiseksi. Sertifikaatin on tarkoitus kertoa tuotteiden, esimerkiksi akkujen, vastuullisuudesta koko tuotantoketjun osalta: louhinnasta ja valmistuksesta, käyttöön ja kierrätykseen.

Toimialaraportti: kaivostoiminta jatkuu vakaana, raaka-aineiden hintaheilahtelut suuria

22.6.2021 15.25
TEM
Kaivoksilla on vakaa tilanne ja tehdyt investoinnit vahvistavat toiminnan jatkuvuutta. Metallinjalostajat toimivat suurelta osin tuontirikasteiden varassa. Viimeisen puolen vuoden aikana useiden raaka-aineiden hinnat ovat nousseet huomattavasti johtuen Kiinan talouden elpymisestä, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön 22.6.2021 julkaisemassa kaivosteollisuuden toimialaraportissa.

Jo kolmas ennätysvuosi malmin louhinnassa

29.10.2019 13.08
TEM
Jo kolmena peräkkäisenä vuotena malmin ja sivukivien louhintamäärät ovat olleet suurempia kuin koskaan aiemmin Suomessa. Vaikka metallien kotimainen kaivostuotanto on moninkertaistunut kymmenen vuoden aikana, tuotantomäärä ei kata kysyntää, ilmenee kaivosalan toimialaraportista.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit