Sivut, joissa tagi tieto .

Suomi ja Yhdysvallat vahvistavat kvanttialan yhteistyötä

6.4.2022 10.44
TEM
Kvanttiteknologialla on tulevaisuudessa merkittävä rooli sekä yritysten ja teollisuuden toiminnassa että yhteiskunnan suurten haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen, ratkaisemisessa. Kvanttiala kehittyy tällä hetkellä nopeasti ja Suomen tulee olla mukana alan kansainvälisessä yhteistyössä ja kehityksessä.

Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien haku käynnissä – Infotilaisuus hakijoille 3.5.

6.4.2022 8.29
TEM
Rahaa ja seteleitä
Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden tukihaku on käynnistynyt. Investointituki on tarkoitettu tulevaisuuden energiaratkaisuihin vuoteen 2030 tähtäävien kansallisten ja EU-tavoitteiden saavuttamiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää hakijoille 3.5.2022 verkkotilaisuuden, jossa kerrotaan tarkemmin tuen hakemisesta.

Biotalousstrategia 2022–2035 – kestävästi kohti korkeampaa arvonlisää

1.4.2022 9.59
MMM TEM YM
Suomen uusi biotalousstrategia on valmistunut. Strategia tähtää biotalouden arvonlisän kaksinkertaistamiseen ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla ja siten, että Suomi on ilmastoneutraali vuonna 2035.

Avaruustoiminnalla tärkeä rooli vihreässä ja digitaalisessa siirtymässä sekä turvallisuudessa

25.3.2022 15.34
TEM
Kuva avaruudesta
Avaruustoiminnalla on suuri merkitys ihmisten arjen ja yhteiskunnan toimivuuteen. Työ- ja elinkeinoministeriön tilaisuudessa keskusteltiin avaruustoiminnan vaikutuksista aikamme suuriin kysymyksiin, kuten ilmastonmuutokseen ja turvallisuuteen. Lisäksi pohdittiin, kuinka voimme turvata EU:n kansainvälisen kilpailukyvyn alan nopeassa kehityksessä ja tukea yrityksiä uusien innovaatioiden ja teknologioiden kehittämisessä.

Ministeri Lintilä Vaasassa: EU:n elvytysrahoitus on suuri mahdollisuus suomalaisten yritysten vähähiilisyysratkaisuille Suomessa ja maailmalla

21.3.2022 12.47
TEM
Elinkeinoministeri Mika Lintilä portaissa kaiteeseen nojaten
”EU:n elpymisvälineen kautta Suomeen saatavasta rahoituksesta yli puolet, eli noin miljardi euroa ohjataan vihreän siirtymän hankkeisiin. Uskon, että pystymme tällä julkisen sektorin tuella kannustamaan yrityksiä merkittäviin ja kunnianhimoisiin hankkeisiin”, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä 21.3.2022 Vaasa Energy Weekin avauspuheenvuorossa.

Yritykset innovoimaan ja investoimaan kestävään biotalouteen

13.5.2022 12.37
MMM TEM YM
Biotalousstrategi kuvana
Suomen päivitetty biotalousstrategia, biotalousosaaminen ja sen yritysesimerkit olivat vahvasti esillä ”Innovatiivinen biotalous – tulevaisuuden strategiat ja ratkaisut” -seminaarissa, joka järjestettiin 13.5.2022 Espoon Dipolissa. Tilaisuutta seurasi paikan päällä ja verkon äärellä yli 200 kutsuvierasta. Euroopan komission terveiset tilaisuuteen toi sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton.

Suomi kannattaa EU:n vahvempaa roolia kansainvälisen tason standardoinnissa

17.3.2022 14.14
TEM
Euroopan komissio hyväksyi helmikuun alussa EU:n uuden standardointistrategian ja antoi samassa yhteydessä ehdotuksen standardointiasetuksen muuttamisesta. Valtioneuvosto toimitti eduskunnalle tänään 17.3. tietoa sekä strategiasta että standardointiasetuksen muuttamisesta ja Suomen kannoista niihin.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit