Sivut, joissa tagi tieto .

TEM myönsi 4,7 miljoonaa euroa investointitukea uuden energiateknologian demonstraatiohankkeille Kalajoella ja Seinäjoella

14.1.2022 13.17
TEM
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kahdelle uusiutuvan energian demonstraatiohankkeelle investointitukea yhteensä 4,73 miljoonaa euroa. Solarigo Oy rakentaa Kalajoelle aurinkovoimapuiston tuulivoimapuiston yhteyteen. Kiinteistö Oy DC Seinäjoki toteuttaa Seinäjoelle ratkaisun datakeskuksen hukkalämmön talteenottoon ja siirtämiseen kaukolämpöverkkoon.

Lintilä: Olkiluoto 3 sähköntuotanto käynnistymässä tämän talven aikana

16.12.2021 13.21
TEM
Kuvassa ministeri Lintilä
Säteilyturvakeskus (STUK) on antanut 16.12.2021 Teollisuuden Voima Oyj:lle kriittisyys- ja pientehokoeluvan, mikä tarkoittaa, että yhtiö voi käynnistää ydinreaktion ensimmäistä kertaa Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmannen yksikön (OL3) reaktorissa.

Ydinenergian tulevaisuus edellyttää asianmukaista ja ajantasaista lainsäädäntöä

8.12.2021 8.37
TEM
Kuva: TVO
Ydinvoima on osa Suomen energiapalettia. Ydinenergialla on oma tärkeä roolinsa lähivuosikymmenien ilmastopolitiikan osana, kun Suomikin on matkalla ilmastoneutraaliin tulevaisuuteen. Sen tulevaisuus edellyttää kuitenkin asianmukaista ja ajantasaista lainsäädäntöä.

Ministeri Lintilä: Vähähiilisyys on Suomen teollisuuden kasvun strategia

24.11.2021 11.21
TEM
Kuvassa ministeri Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä ehdottaa, että Suomi ja Ruotsi laatisivat yhteisen teollisuuspoliittisen strategian vihreän siirtymän edistämiseksi. Keskustelu voitaisiin Lintilän mukaan avata ensi vuonna järjestettävällä huippukokouksella, johon osallistuisi maiden politiikan ja elinkeinoelämän johto.

OECD: hiilivoimaloiden rahoittaminen vientiluotoilla kielletään ripeästi

22.10.2021 14.15
TEM
Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) keskeiset jäsenvaltiot ovat sopineet hiilivoimaloiden sekä niiden osien rahoittamisen lopettamisesta vientiluotoilla ja sidotulla avulla lokakuun loppuun mennessä. Sopimus julkistettiin 22.10.2021 Pariisissa.

Biotalousstrategian päivitys lausunnolla - tavoitteena arvonlisän nosto 

15.11.2021 9.13
TEM
kuvassa biotalousstrategian logo
Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja Suomen kansallisen biotalousstrategian päivityksestä. Alkuperäinen, vuoden 2014 strategia päivitetään vastaamaan toimintaympäristön muutoksia ja Marinin hallituksen ohjelmaa. Tavoitteena on laatia vuoteen 2035 ulottuva strategia, jonka kärkenä on tuottaa systemaattinen, kattava ja kokonaisvaltainen biotalouden arvonlisää kehittävä toimenpideohjelma.

Ministeri Lintilä keskustelee Kiinan tiede- ja teknologiaministerin kanssa maiden yhteistyöstä ja vihreän siirtymän mahdollisuuksista

14.10.2021 17.16
TEM
Ministeri Mika Lintilä
Ministerien tapaamisen aiheena on Suomen ja Kiinan välisen tutkimus- ja innovaatioyhteistyön kokemukset ja tulevaisuuden näkymät. Erityisesti toiveena on vauhdittaa yhteisiä hankkeita vähähiilisyyden, kiertotalouden sekä ruoan ja terveyden aloilla.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit