Sivut, joissa tagi yrittäjyys .

TEM:n talousarvioehdotuksen kärkinä työllisyyden, uudistumisen ja vähähiilisyyden edistäminen

5.8.2022 10.35
TEM
Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalle ehdotetaan vuodelle 2023 määrärahoja yhteensä 3,78 miljardia euroa, joka on 236 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2022 varsinaisessa talousarviossa. Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalle kohdentuu EU:n elpymis- ja palautumissuunnitelman toimeenpanoon liittyen yhteensä 346,13 miljoonaa euroa määrärahoja ja 101,5 miljoonaa euroa valtuutta.

TEM:n tilannekuva tarjoaa kokonaisnäkemyksen koronan vaikutuksista yrityksiin, työllisyyteen ja toimialoihin

9.10.2020 8.53
TEM
Kesän aikana käynnistynyt talouden elpyminen on pysähtynyt Suomessa. Palvelualojen lähiajan näkymät heikkenivät uudestaan koronavirustartuntojen levitessä ja siirryttäessä kohti kiihtymisvaihetta. Teollisuuden tuotanto-odotukset pysyvät vaimeina, mutta elvytyksestä ja kysynnän paluusta ennustetaan vetoapua.

Työministeri Haatainen vastaanotti nuorison suositukset työelämän kehittämisestä

28.4.2020 13.40
TEM
Työministeri Tuula Haatainen.
Työministeri Tuula Haatainen.
Työministeri Tuula Haatainen otti 28.4.2020 vastaan yli 1000 nuoren viestin siitä, miten työelämästä voidaan jatkossa tehdä entistä parempi osa ihmisen elämää. Suositukset pohjautuvat Nuorisobarometriin 2019, jonka aiheena oli työ ja yrittäjyys.

SME Assemblyn pääaiheena pk-yritysten kestävä kasvu

21.11.2019 13.37
TEM
Yli 99 % EU-alueen yrityksistä on pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Siksi pk-yritykset ovat keskeisiä hyvinvoinnin ja kasvun luojia kaikkialla Euroopassa. Helsingissä 25.-27.11. järjestettävä SME Assembly on vuoden tärkein EU-tason pk-yrittäjyyden tapahtuma ja samalla EU:n pk-yritysviikon päätapahtuma. Tapahtuman järjestävät työ- ja elinkeinoministeriö ja Euroopan komissio.

Pääministeri Rinne ja elinkeinoministeri Kulmuni: Suomesta Pohjoismaiden paras paikka yrittää

5.11.2019 12.39
TEM
– Hallituksen tärkeimpiä tavoitteita on, että reilusti nykyistä useampi työikäinen, osin tai täysin työkykyinen ihminen on joko työssä tai yrittäjänä toteuttamassa unelmiaan ja osallistumassa Suomen kehittämiseen. Yrittäjyyden hyväksi hallitusohjelmassa on päätetty koota sitä koskevat asiat yhden sateenvarjon alle yrittäjyysstrategiaksi, sanoi pääministeri Antti Rinne avatessaan Kansallisen Yrittäjyysfoorumin Helsingissä 5. marraskuuta.

Hallitus tukee yritysten kasvua kehittämällä yrittäjyyden edellytyksiä – periaatepäätös yrittäjyydestä lähtee lausuntokierrokselle 

10.12.2021 10.40
TEM
Leipomossa työskentelevä mies leipoo viinereitä.
Yritysten menestyminen on yksi avain yhteiskunnan hyvinvointiin. Hallitus haluaa lisätä yritysten luottamusta siihen, että Suomessa kannattaa kehittää liiketoimintaa, työllistää ja investoida. Hallituksen periaatepäätös yrittäjyydestä linjaa tavoitteita ja toimia, joilla yrittäjyyden toimintaympäristöstä pyritään luomaan mahdollisimman suotuisa. 

Kilpailu eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnosta käynnistyy

31.3.2021 10.25
TEM
European Enterprise Promotion Awards 2021
Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää yhteistyössä Euroopan komission kanssa vuoden 2021 eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun. Kansalliseen karsintaan voi osallistua 4.6.2021 mennessä. Kaksi Suomen karsinnan parasta pääsevät kilpailemaan Euroopan tasolle, jossa menestyksekkäimmät yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjät palkitaan.

Näytä lisää...

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit