Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.
Sivut, joissa tagi yrittäjyys .

Yrittäjyydellä kestävää kasvua ja työpaikkoja Suomeen

5.9.2023 9.43
TEM
Elinkeinoministeri Wille Rydman ja työministeri Arto Satonen
Elinkeinoministeri Wille Rydman ja työministeri Arto Satonen
Suomi tarvitsee kestävää kasvua. Tämä on hallituksen tärkein talouspoliittinen tavoite. Tarvitsemme kasvua, jotta voimme parantaa julkisen talouden kestävyyttä ja nostaa työllisyysastetta 80 prosenttiin vuoteen 2031 mennessä. Yrittäjillä ja yrityksillä on keskeinen rooli uusien työpaikkojen luojana.

TEM ehdottaa panostuksia työllisyyden, yrittäjyyden ja vähähiilisyyden edistämiseen

28.8.2023 10.56
TEM
Kuvassa lukee budjetti 2024.
Työ- ja elinkeinoministeriö ehdottaa hallinnonalalle vuodelle 2024 määrärahoja yhteensä 4,4 miljardia euroa, mikä on runsaat 448 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2023 varsinaisessa talousarviossa.

Elintarvikeala on kasvu- ja uusiutumishakuinen toimintaympäristön myllerryksessä

13.12.2022 11.03
TEM
Kuvassa naisoletettu leipomotyöntekijä työntää ruisreikäleipiä sisältävää metallirullakkoa uunilta pakkaamoon.
Elintarvikealan yritykset ovat kasvuhakuisia ja hakevat uudistumista monin eri tavoin. Myös uusia elintarvikeyrityksiä on perustettu aktiivisesti. Elintarvikealan pk-yritysten lähiajan suhdannenäkymät jäävät vuoden takaista heikommiksi, mutta ovat vertailualoja myönteisemmät.

Lintilä Yrittäjän päivänä: uusi yrittäjyyden neuvottelukunta vahvistaa yrittäjän ääntä

5.9.2022 9.28
TEM
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä on tyytyväinen hallituksen viime viikon päätökseen asettaa uusi Yrittäjyyden neuvottelukunta. Neuvottelukunta toimii neuvoa-antavana elimenä yrittäjyyteen liittyvissä strategisissa kokonaisuuksissa ja tuo valmisteluun yrittäjien näkökulmat yli hallituskausien.

Yrittäjyys yhä varteenotettavampi uravaihtoehto nuorille – ohjausta ja neuvontaa yrityksen perustamiseen kattavasti tarjolla

5.9.2022 8.25
TEM
Työministeri Tuula Haatainen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä
Työministeri Tuula Haatainen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä
Oman yrityksen perustaminen on monelle nuorelle tapa työllistyä ja päästä tekemään itseään kiinnostavia asioita. Yrittäjyys onkin yhä varteenotettavampi uravaihtoehto nuorille. Yrittäjänä nuoret kokevat pääsevänsä vaikuttamaan itsenäisesti työhönsä ja mahdollisuuteen ansaita sekä vapauteen toteuttaa omia ideoitaan. Talous ja nuoret TATin selvitysten mukaan nuoret pitävät yrittäjyyttä myös keskeisenä yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

Ministeriö

Ministeriö

Ministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Lisätietoa ministeriöstä

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

Konsernin virastot, yhtiöt ja rahastot

TEM-konserniin kuuluu seitsemän keskusvirastoa, 15 ELY-keskusta, 15 TE-toimistoa, viisi yhtiötä ja kolme rahastoa. Koko hallinnonalalla on henkilöstöä noin 8 000.

Lisätietoa konsernista

Ministerit

Sivut, joissa tagi yrittäjyys .