#EU4FairWork-kampanja

Kahvilatyöntekijä

Pimeä työ ei tunne rajoja. Euroopan työviranomainen järjestää yhdessä jäsenmaidensa kanssa viestintäkampanjan, joka jakaa tietoa toimista pimeän työn torjumiseksi ja siitä, miksi työn tekeminen virallisesti on kaikkien etu. Euroopan unioni toimii yhdessä pimeää työtä vastaan.

Suomessa kampanjaan osallistuu kattava verkosto, joka kattaa ministeriöitä, valvontaviranomaisia ja järjestöjä: työ- ja elinkeinoministeriö, oikeusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäministeriö, valtiovarainministeriö, poliisi, maahanmuuttovirasto, työsuojeluviranomainen eli aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet, Verohallinto, eläketurvakeskus, työturvallisuuskeskus, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Rakennusteollisuus, Suomen Yrittäjät ry, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Akava ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, Rakennusliitto ry, SAK, STTK ry, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, Autoliikenteen Työnantajaliitto ry, Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti (HEUNI), Kela, KT Kuntatyönantajat.

Viestintäkampanja alkaa maaliskuussa ja päättyy lokakuussa 2020. Voit seurata kampanjaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #EU4FairWork.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Päivi Kantanen, TEM
viestintäasiantuntija Anna Rissanen, TEM

TEM:n ja STM:n tiedote 22.9.2020: Ministerit Haatainen ja Pekonen: Pimeän työn torjunnassa tarvitaan yritysten, järjestöjen ja viranomaisten aktiivista yhteistyötä

Lisätietoa kampanjasta Harmaa talous ja talousrikollisuus -sivustolla

Harmaa talous ja talousrikollisuus -sivusto: Pimeän työvoiman käyttäjä salaa työn välttääkseen työnantajavelvoitteet