Naiset ja energia -kuvakisa Instagramissa
 

nainen aurinkopaneelien keskellä

Kilpailun parhaaksi valittu kuva, kuvaaja Joel Forsman

Kilpailun voittajat ratkenneet! Lue lisää tiedotteesta
 

valokuvakisan tunnuskuva ja hashtag naisetjaenergia
 

Kilpailun periaatteet

 • Kilpailussa etsittiin kuvia, jotka kertovat siitä, miten naiset toimivat tai voisivat toimia energia-alalla; opiskelijoina, asiantuntijoina, työntekijöinä ja johtajina.
 • Myös omat ideat olivat perusteltuja – miten tasa-arvo, puhdas energia ja vähähiilinen tulevaisuus visualisoituu mielessäsi?
 • Kisaan osallistuva kuva jaettiin Instagramissa hashtagilla #naisetjaenergia
 • Viisi parasta palkittiin, kukin 100:lla eurolla

Kilpailun säännöt

 1. Kilpailun nimi: Naiset ja energia -valokuvakisa #Naisetjaenergia
 2. Kilpailuaika: Kilpailu alkoi 8.3.2021 ja päättyi 26.4.2021 
 3. Kilpailun järjestäjä: Työ- ja elinkeinoministeriö
 4. Kilpailun aihe: Sukupuolten tasa-arvo energia-alan koulutuksessa, töissä ja johtamisessa
 5. Kilpailutapa: Kaikki kuvat kilpailivat samassa sarjassa.
 6. Kilpailukuvasta oli löydyttävä #naisetjaenergia-aihetunniste. Kuvassa sai kuitenkin käyttää muitakin aihetunnisteita.
 7. Kilpailun palkinnot: Kilpailussa on viisi 100 euron palkintoa. Voittajiin on otettu yhteyttä instagramin kautta ja palkinto toimitetaan voittajien kanssa sovittavalla tavalla. Voittajien nimet kerrotaan myös ministeriön verkkosivuilla.
 8. Voittajan valitseminen: Kilpailun raati valitsi kilpailun voittajan. Raatiin kuului energia-alan ammattilaisia ja viestinnän asiantuntijoita. Raadissa oli myös graafisen alan ja valokuvaamisen ammattilaisia.
 9. Kuvien oikeudet: Kilpailuun osallistuvat sitoutuivat noudattamaan Instagram-palvelun omia käyttöehtoja ja sääntöjä kuviin liittyen. 
 10. Kuvat eivät saaneet olla loukkaavia tai syrjiviä. 
 11. Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö tai heidän perheenjäsenensä eivät voineet osallistua kilpailuun.
 12. Kilpailun palkittujen kuvien käyttöoikeudet siirtyivät työ- ja elinkeinoministeriölle käytettäväksi energia-teemaan liittyvään viestintään. Kilpailuun osallistuneita kuvia voidaan käyttää myös ministeriön sosiaalisen median kanavissa. 
 13. Sääntöjen hyväksyminen: Osallistumalla kilpailuun ja käyttämällä kuvassa #naisetjaenergia -hashtagia kilpailuun osallistuneet hyväksyivät nämä säännöt. 

Tekniset yksityiskohdat

Kuva voi olla otettu kameralla, matkapuhelimella tai tabletilla.  Palkittavista kuvista tuli kilpailuun osallistuvilla olla korkearesoluutioversio, joka pyydetään voittajilta sähköpostilla erikseen. 
 

Lisätietoja: viestinta(at)tem.fi