Terveys-, hygienia- ja turvallisuusohjeita matkailuyritysten ja matkailijoiden käyttöön

COVID-19 koronapandemialla on ollut ennennäkemättömän voimakas vaikutus matkailuun kaikkialla maailmassa. Pandemian vuoksi asetuilla rajoituksilla ja suosituksilla on ollut välitön vaikutus matkailukysynnän lähes täydelliseen pysähtymiseen. Matkailun ja yritystoiminnan vastuullisen uudelleen käynnistämisen edellytyksenä on, että elinkeinon käyttöön tarjotaan riittävästi tietoa ja ohjeistusta matkailijoiden terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Laajoista koronarajoituksista on voitu luopua. Vaikka koronarajoitukset ovat keventyneet, on edelleen tärkeää pysyä sairaana kotona, käyttää kasvomaskia oman harkinnan mukaan ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä ilmanvaihdosta. Omalla toiminnallaan voi ehkäistä koronaviruksen leviämistä. 

Tälle sivulle on koottu kattavasti tietoa ja ohjeita suositelluista terveys-, hygienia- ja turvallisuustoimenpiteistä matkailualan yritysten ja matkailijoiden käyttöön. Sivustoa päivitetään ja sisältöjä täydennetään jatkuvasti. Sivut päivitetty viimeksi 27.6.2022.

  • Työ- ja elinkeinoministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat yhdessä laatineet ohjeet turvalliseen kotimaanmatkailun käynnistämiseen Suomessa
  • Työ- ja elinkeinoministeriö on yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön sekä matkailuelinkeinon edustajien kanssa koostanut kansallisen matkailun terveys-, hygienia ja turvallisuusohjeistuksen, jonka sisältöjä päivitetään tälle sivulle. Ohjeistuksen tavoitteena on tarjota matkailuelinkeinon käyttöön selkeät ohjeet keskeisistä turvallisuutta, terveyttä ja hygieniaa koskevista käytännöistä, joiden avulla yritykset voivat taata turvalliset olosuhteet asiakkailleen ja työntekijöilleen.
  • THL on koonnut sivuilleen alueiden koronaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia. Sivuilla on kerrottu myös epidemiatilanteesta.