Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Alueiden uudistumisen neuvottelukunta asetettu

Arbets- och näringsministeriet
17.12.2015 15.26
Tiedote
Valtioneuvosto on asettanut 17.12.2015 Alueiden uudistumisen neuvottelukunnan. Sen toimikausi alkaa 1.1.2016 ja jatkuu nykyisen hallituskauden loppuun. Neuvottelukunnan tehtävänä on laaja-alainen alueiden kehittäminen ja hallinnonalojen toimien yhteensovittaminen. Neuvottelukunta toimii työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä.

Neuvottelukunnan puheenjohtajan toimii elinkeinoministeri Olli Rehn ja varapuheenjohtajana TEM:n ylijohtaja Taina Susiluoto. Neuvottelukunnassa ovat edustettuina keskeisten ministeriöiden lisäksi maakuntien liitot, ELY-keskukset, aluehallintovirastot, Suomen Kuntaliitto, suuret kaupungit sekä järjestökentästä SAK, STTK, Akava, Suomen Yrittäjät, MTK, EK ja Keskuskauppakamari.

Alueiden uudistumisen neuvottelukunnan tehtävinä on linjata aluekehittämiseen liittyviä strategisia kokonaisuuksia ja hallituskaudelle laadittava aluekehittämispäätös, sovittaa yhteen eri hallinnonalojen toimia sekä seurata alueiden kehitystä ja toimenpiteiden vaikutusta. Työ kytkeytyy muihin alueiden kehittämistä edistäviin yhteistyöelimiin.

Aiemmin työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä on toiminut Alue- ja rakennepolitiikan

neuvottelukunta.

Neuvottelukunnan asettamispäätös

Lisätiedot:

elinkeinoministerin eritysavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250

kehitysjohtaja Mari Anttikoski, TEM, puh. 029 506 4916
neuvotteleva virkamies Johanna Osenius, TEM, puh. 029 506 4937

Tillbaka till toppen