Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

ELY-keskuksille 20 miljoonaa rakennemuutosalueiden yritysten kehittämishankkeisiin

Arbets- och näringsministeriet 7.5.2015 13.58
Tiedote

Hallitus myönsi ELY-keskuksille 20 miljoonaa euroa käytettäväksi äkillisten rakennemuutosten alueilla erityisesti uusia työpaikkoja luoviin pk-yritysten kehittämishankkeisiin. Raha on tarkoitettu niille ELY-keskuksille, joiden alueella on valtioneuvoston nimeämiä äkillisten rakennemuutosten alueita eli Hämeen, Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksille.

Määrärahasta 9,6 miljoonaa euroa päätettiin jakaa Pohjois-Pohjanmaan, 8,9 miljoonaa euroa Keski-Suomen ja 1,5 miljoonaa euroa Hämeen ELY-keskukselle.

- Talouden taantuman ohella Suomi käy läpi mittavaa rakennemuutosta. Äkillisen rakennemuutoksen toimintamalli yhdessä muutosturvan kanssa on kuluneella hallituskaudella merkittävästi edesauttanut murrokseen sopeutumista, työministeri Lauri Ihalainen muistuttaa.

- Nyt jaettava raha on merkittävä panostus rakennemuutosalueille. Rahoitusta suunnataan rakennemuutosalueiden työllisyyttä ja uudistumista edistäviin pk-yritysten hankkeisiin, Ihalainen kertoo.

Valtioneuvoston nimeämiä äkillisen rakennemuutoksen alueita ovat Kemiönsaaren kunta, Oulun, Salon seudut sekä Raaseporin, Kajaanin ja Loviisan seudut vuoden 2015 loppuun asti sekä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta ja Rauman seutu vuoden 2016 loppuun saakka. 

Lisätiedot:
ylitarkastaja Sirpa Hautala, TEM, p. 029 506 3684

Tillbaka till toppen