Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

EU:lta 2,6 miljoonaa euroa ohjelmistoalan irtisanottujen työllistymiseen

Arbets- och näringsministeriet
15.12.2015 13.40
Tiedote

Euroopan globalisaatiorahasto (EGR) tukee ohjelmistoalan irtisanottujen työllistymistä Suomessa 2,6 miljoonalla eurolla. Euroopan parlamentti teki 15.12.2015 lopullisen päätöksen EU-tuesta. Lisäksi Suomi rahoittaa irtisanottujen työllistymistä 1,7* miljoonalla eurolla.

 Oikeus- ja työministeri Jari Lindström ja elinkeinoministeri Olli Rehn ovat tyytyväisiä  päätökseen.

- Nyt myönnetty tuki on osa suurten rakennemuutosten hoitoa. EU-tuki yhdessä kansallisen osuuden kanssa mahdollistaa irtisanottujen henkilöiden osaamisen kehittämisen ja työllistymisen, ministeri Lindström toteaa.

- Rahoituspäätös tukee sitä, että ohjelmistoalan vahva osaaminen säilyy Suomessa. On tärkeää, että alan osaajien ammattitaito saadaan nopeasti käyttöön, elinkeinoministeri Rehn sanoo.

Uusi EGR-hakemus Microsoftin irtisanomisista tekeillä 

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Rahastosta myönnetään tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.

Nyt myönnetty EU-tuki koskettaa erityisesti Uudellamaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla 1200 henkilöä, joiden työt ovat loppuneet syksyn 2014 ja kevään 2015 aikana.                   

Suomi lähettää alkuvuodesta 2016 Euroopan komissioon uuden EGR-hakemuksen, joka koskee Microsoftin viime kesänä ilmoittamia irtisanomisia. Hakemuksen kohderyhmänä on noin 1800 henkilöä, joiden työt loppuvat Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Hakemus on kokoluokaltaan nyt myönnettyä ohjelmistoalan tukea suurempi.

Näiden kahden hakemuksen myötä irtisanottujen tukemiseen suunnataan lähivuosina yhteensä yli 10 miljoonaa euroa, kun kansalliset osuudet lasketaan mukaan.

Euroopan globalisaatiorahasto myöntää tukea suurissa rakennemuutostilanteissa. Lisätietoja rahastosta osoitteessa www.egr.fi

Lisätiedot:

ylitarkastaja Antto Korhonen, TEM, puh. 029 504 7034

neuvotteleva virkamies Outi Viljamaa, TEM, puh. 029 504 7982

* Korjattu 16.12.2015 aiempi luku 1,8 miljoonaa euroa lukuun 1,7 miljoonaa euroa. Tarkka luku on 1 748 800 euroa.

Tillbaka till toppen