Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Global Cleantech Summit 2015: Anil K. Gupta: "Ongelmat ovat globaaleja, ratkaisut löytyvät yhteistyössä"

Arbets- och näringsministeriet 27.5.2015 9.35
Tiedote

Syyskuussa Helsingissä järjestettävä The Global Cleantech Summit 2015 tarjoaa kansainvälisen keskustelu- ja innovaatiofoorumin maailmanlaajuisille haasteille: kuinka rajata ilmastonmuutoksen seurauksia ja ratkaista kasvavia ympäristöongelmia hyödyntäen puhtaan teknologian ratkaisuja?

Huippukokouksessa kokoontuvat niin alan yritykset, poliittiset päättäjät, tutkijat, sijoittajat kuin rahoittajat puhtaan teknologian ympärille. Tapahtuma tarjoaa näkökulmia ja yrityskontakteja pohjoismaisiin ratkaisuihin ja menestystarinoihin.

- Kiina ja Intia ovat maailman nopeimmin kasvavia talouksia, mutta kasvu on tuonut mukanaan myös raskauttavia ympäristöhaasteita. Monet suomalaisyritykset ovat nähneet tässä mahdollisuuden, ja tarttuneet siihen. Tulevaisuuden menestystarinat luodaan tänään, kenties ne saavat alkunsa Helsingissä, kommentoi yksi huippukokouksen pääpuhujista Anil K. Gupta.

Anil K. Gupta on yksi maailman johtavista strategia- ja globalisaatioasiantuntijoista, jonka Thinkers50 on nimennyt maailman 50 vaikutusvaltaisimman ajattelijan joukkoon. Hän käsittelee esityksissään Kiinan ja Intian kasvavia ympäristöhaasteita ja mahdollisuuksia, joita ne luovat cleantechille.

Global Cleantech Summit 2015 kokoaa yhteen tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuudet

Eri puolilta maailmaa löytyy lukemattomia esimerkkejä yrityksistä, jotka osaamisalueellaan ovat pystyneet tarjoamaan konkreettisia, kaupallisia ratkaisuja aikamme suuriin ympäristöhaasteisiin. Suomalaiset yritykset ovat tunnettuja laajasta puhtaan teknologian tarjonnasta: on teknologiaa uusiutuvaan energiaan, uusiin materiaaleihin, energiatehokkaita järjestelmiä ja palveluita niin teollisuuteen, rakennuksiin ja laivoihin, kemiaa veden kierrätykseen, sääasemia. Uudemmat innovaatiot ovat liikenteen biopolttoainelaitoksia, jätteestä tuotteita ja energiaa tekeviä laitoksia, jätteitä lajittelevia robotteja, komponentteja ja koneita tuuli- ja aurinkoenergian hyödyntämiseksi, älykkäitä sähköverkkoja, sísäilman puhdistusta, energiatehokasta valaistusta sekä uusia liikenne- ja kuljetusratkaisuja.

Cleantech on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista liiketoiminta-alueista. Suomi on näyttänyt, että alalla voi menestyä myös ilman suuria kotimarkkinoita. Cleantech-liiketoiminta työllistää 50 000 ihmistä Suomessa ja alalle odotetaan syntyvän 40 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä.

 - Tämä on valtava luku maassa, jonka väkiluku on vain runsaat 5 miljoonaa henkilöä. Suomalaisista älykkäistä ratkaisuista on paljon konkreettista opittavaa, olivatpa ne sitten liikenteen, kiertotalouden tai joustavan sähköverkon ratkaisuja, kertoo Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto (DG GROW) varapääjohtaja Antti Peltomäki. Peltomäki luennoi konferenssipäivänä 9.9. eurooppalaisen teollisuuden elvyttämisestä.  

Syyskuun 8. päivänä järjestettävässä huippukokouksessa keskustellaan globaaleista muutoksista, arvoketjuista ja liiketoimintayhteistyöstä. Konferenssipäivä 9. syyskuuta jatkaa keskustelua eri näkökulmista keskittyen teollisuuden globaaliin transformaatioon ja työnjakoon, avainteknologioihin, tulevaisuuden älykkäisiin liikenneratkaisuihin ja luo katsauksen cleantechin menestystarinoihin. Tapahtuman viimeinen päivä 10. syyskuuta keskittyy mineraalituotannon cleantech-innovaatioihin ja arktisen alueen haasteisiin.

10. syyskuuta konferenssivierailla on mahdollisuus tutustua lähemmin puhtaan teknologian toteuttamiseen, Helsinki lähialueineen tarjoaa lukuisia vaihtoehtoisia vierailukohteita. Konferenssivieraat voivat Helsingissä valita käynnin älykkään asumisen tai sinisen puhtaan teknologian kohteisiin, hieman kauempana voi tutustua jätteen katoamiseen. Vierailu Venäjän rajan tuntumassa vie biopohjaisten aineiden maailmaan.

The Global Cleantech Summit 2015 toteutetaan 8.-10.9.2015 Helsingissä. Kokouksella tavoitellaan intressiryhmien keskinäisten tiekarttojen käynnistämistä ja yhteistyösuhteiden luomista kansainvälisellä tasolla. Tapahtumaa koordinoi valtioneuvoston cleantechin strateginen ohjelma yhdessä Suomen eturivin cleantech-toimijoiden kanssa.

Lisätiedot:

Kaisu Annala, strateginen johtaja, cleantech, työ- ja elinkeinoministeriö, p. +358 50 383 6109, [email protected]

Mikko Myller, tiedottaja, työ- ja elinkeinoministeriö, +358 29 50 48054, [email protected]

www.globalcleantechsummit.fi

Osallistuminen aivoriiheen: www.fountainpark.fi/globalcleantech

Team Finland
Tillbaka till toppen