Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Innovaatiopolitiikalla voidaan edistää maahanmuuttajien työllistymistä ja talouden vetovoimaa

Arbets- och näringsministeriet 12.5.2015 9.00
Tiedote

Maahanmuuttajien osallistuminen innovaatiotoimintaan vahvistaa Suomen kilpailukykyä ja tukee kasvuyritysten kansainvälistymistä. Innovaatiotoiminta tarjoaa myös monelle maahanmuuttajalle väylän työmarkkinoille.

Näin todetaan työ- ja elinkeinoministeriön alaisen kotouttamisen osaamiskeskuksen 12.5.2015 julkaisemassa raportissa. Raportin lähtökohtana on tarjota uusi näkökulma maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikkaan, jota tarkastellaan yleensä lähinnä sosiaali-, työllisyys- ja koulutuspoliittisina haasteina.

Elinkeinopoliittisesta näkökulmasta maahanmuuttajat ovat voimavara, joka lisää Suomen kilpailukykyä ja hyvinvointia. Maahanmuuttajilla olevan osaamisen hyödyntämistä voidaan parantaa muun muassa erilaisten osallistavien käytäntöjen, kuten yrittäjäyhteisöjen, kiihdyttämötoiminnan sekä erilaisten yrittäjäverkostojen ja -organisaatioiden kautta.

- Esimerkiksi startup-toiminta tarjoaa huikeita kasvun mahdollisuuksia ja useissa startup-kiihdyttämöissä puolet yrittäjätoiminnassa mukana olevista ovat maahanmuuttajia. Tukemalla maahanmuuttopolitiikkaa ja innovaatiotoimintaa yhdistäviä toimia Suomen on mahdollista hyötyä enemmän osallistavasta innovaatiotoiminnasta ja maahanmuuttajien osaamisesta, toteaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen.

Raportti Innovaatiotalouden maahanmuuttopolitiikka - kansainvälinen muuttoliike, maahanmuuttajat ja innovaatiopolitiikka on luettavissa osoitteessa www.tem.fi/julkaisut sekä www.kotouttaminen.fi.

Lisätiedot:
kehittämispäällikkö Annika Forsander, kotouttamisen osaamiskeskus, TEM, puh. 029 506 0206

Tillbaka till toppen