Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Kansliapäällikkö Gustafsson Team Finland -matkalle Brasiliaan

Arbets- och näringsministeriet 5.10.2015 9.15
Tiedote
Suomalainen yritysdelegaatio tekee vienninedistämismatkan Brasiliaan 4.-9.10.2015 työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin johdolla. Valtuuskunta tapaa Brasiliassa paikallisten yritysten, organisaatioiden ja viranomaisten edustajia kolmessa kaupungissa, São Paulossa, Brasílissa ja Rio de Janeirossa.

Valtuuskuntaan kuuluu noin 30 edustajaa 18 yrityksestä ja eri organisaatioista. Yritykset edustavat bioenergia-alan, jätteiden hyötykäytön, älykkäiden sähköverkkojen sekä satama- ja meriteollisuusalan toimijoita. Mukana on myös edustajia yliopistoista, Tekesistä, Finnverasta, Finprosta ja Finnfundista (lista yrityksistä tiedotteen lopussa).

Matkan tavoitteena on kasvattaa Suomen ja Brasilian välistä kauppaa ja löytää uusia yhteistyökumppaneita erityisesti cleantechin sekä satama- ja logistiikka-aloilla. Matka edistää myös suomalaisten yritysten jo olemassa olevia liiketoimintoja Brasiliassa.

Lisäksi tavoitteena on vahvistaa Suomen tunnettuutta Brasiliassa innovatiivisena koulutuksen, korkean teknologian ja osaamisen maana sekä vakaana investointiympäristönä, josta on nopea pääsy niin EU-maiden kuin Aasian markkinoille.

Brasilia käy parhaillaan läpi syvää talouskriisiä. Maan talous supistuu tänä vuonna vajaalla kolmella prosentilla. Inflaatio on jo lähes 10 prosenttia ja sitä kiihdyttää osaltaan realin heikentyminen. Valuutta on menettänyt arvostaan 30 % viimeisen kolmen kuukauden aikana. Valtion talouden alijäämä on syventynyt 9 prosenttiin. Negatiivisen kierteen seurauksena S&P sysäsi Brasilian luottoluokituksen roskaluokkaan.

Samaan aikaan devalvaation seurauksena kasvanut Brasilian vientiteollisuuden kannattavuus ja teollisuuden kasvava siirtyminen kotimaisiin polttoaineisiin ovat viemässä päätöksentekoon merkittäviä investointeja suomalaisten vahvuusaloilla kuten bioenergiassa ja jätteiden energiakäytössä. Brasilia on myös suuri infrastruktuurimarkkina, jossa on tulossa merkittäviä yksityisiä investointeja älykkäisiin sähköverkkoihin, satamiin ja lentokentille.  Brasilia järjestää myös Rio de Janeiron kesäkisat 5.-21.8.2016, jotka ovat ensimmäiset olympialaiset Etelä-Amerikassa.

Matkan yritysvaltuuskuntaan osallistuvat: Almaco Group Oy, Andritz Brasil Ltd, BMH Technology Oy, Cross Wrap Oy, Eera Oy, Ensto Utily Networks, Enviroburners Oy, Envor Protech Oy, Ferroplan Oy, Oy Hacklin Logistics Ltd, Luvata Hts Do Brasil, Neste, Oilon Oy, Saalasti Oy, St1 Biofuels Oy, Vaisala oyj, Wirepas Oy ja Wärtsilä

Lisätiedot:

ylitarkastaja Mari Hakkarainen, TEM, puh. 050 433 4933

neuvotteleva virkamies Janne Peltola, TEM, puh. 050 396 0142

Tillbaka till toppen