Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Maanteiden kunnossapidon ja rakentamisen hankintaan liittyvät tehtävät neljään ELY-keskukseen

Arbets- och näringsministeriet 16.4.2015 13.34
Tiedote
Hallitus hyväksyi 16.4.2015 elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen liittyvän asetuksen muutoksen, jossa maanteiden kunnossapidon ja rakentamisen hankintaan sekä sopimuskauden aikaiseen toimintaan liittyvät ELY-keskuksen tehtävät hoidetaan jatkossa neljässä ELY-keskuksessa. Jatkossakin asiantuntemus ja -tuntijat säilyvät kaikilla ELY-keskusalueilla.

Vuoden 2016 alusta lähtien tierakentamisen ja kunnossapidon hankintaan sekä sopimuskauden aikaiseen toimintaan liittyvät ELY-keskuksen tehtävät hoidetaan Varsinais-Suomen, Kaakkois-Suomen, Keski-Suomen ja Lapin ELY-keskuksissa. Aikaisemmin vastaavia tehtäviä on hoidettu yhdeksässä ELY-keskuksessa.  

Muutoksella tehostetaan ELY-keskusten toimintaa vähenevien toimintamenojen vuoksi.

ELY-keskusten ohjausjärjestelmää yksinkertaistetaan

Samassa asetuksessa yksinkertaistetaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten ohjausjärjestelmää.

Molemmissa valtion aluehallinnon virastoverkostoissa eli aluehallintovirastoissa ja ELY-keskuksissa siirrytään nykyisestä kolmiportaisesta ohjauksesta kaksiportaiseen järjestelmään.

Aluehallintovirastoille ja ELY-keskuksille laaditaan jatkossa yksi yhteinen strategia, minkä lisäksi kullekin virastolle laaditaan tulossopimus. Erillisistä toiminnallisista tulostavoiteasiakirjoista luovutaan.

ELY-keskusten ohjausta koskevat pykälät tulevat voimaan 1.5.2015.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Elina Isoksela, TEM, p. 029 506 3719 (ELY-asetus)
johtaja Jukka Lehtinen, Keski-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 698 (maanteiden kunnossapidon ja rakentamisen hankintaan liittyvät ELY-keskusten tehtävät)

Tillbaka till toppen