Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Metropolipolitiikan neuvottelukunta asetettu hallituskaudeksi 2015-2019

Arbets- och näringsministeriet
9.12.2015 11.30
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö ja ympäristöministeriö tiedottavat

Työ- ja elinkeinoministeriö ja ympäristöministeriö ovat asettaneet 9.12.2015 metropolipolitiikan neuvottelukunnan. Neuvottelukunta edistää metropolipolitiikan tavoitteiden toteuttamista ja valtion eri sektoreiden, Helsingin seudun kuntien, koulutus- ja tutkimuslaitosten, elinkeinoelämän sekä alueen päättäjien ja asukkaiden kumppanuutta.

Neuvottelukunnan toimikausi on 9.12.2015-30.4.2019. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii elinkeinoministeri Olli Rehn ja varapuheenjohtajana Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

- Metropolialueen kilpailukyvyn kehittäminen on koko maan etu. Helsingin seudun vetoapua tarvitaan talouskasvun aikaansaamiseksi, sanoo elinkeinoministeri Rehn.

Metropolipolitiikkaa edistetään tällä hallituskaudella osana elinkeinoministeri Olli Rehnin vetämää kilpailukykykärkihanketta. Metropolipoliitikan keskeisiä teemoja ovat Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn, elinkeinopolitiikan ja aluekehityksen edistäminen, maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelun yhteistyö sekä segregaation ehkäisy.

Neuvottelukunnan ensimmäisessä kokouksessa 9.12. käsiteltiin muun muassa maahanmuuttokysymyksiä sekä kuultiin selvitys aluehallinnon uudistamisesta.

- Joulukuussa aloitetaan valtion ja pääkaupunkiseudun kesken neuvottelut konkreettisista yhteistyökohteista. Lupaavana esimerkkinä on Smart & Clean -hanke, jonka tavoitteena on luoda pääkaupunkiseudusta kansainvälisen mittaluokan referenssialue cleantechissa, sanoo ministeri Rehn.

Metropolineuvottelukunnan muodostavat metropolialueen kuntien, elinkeinoelämän, tiedeyhteisön, eri yhteistyöorganisaatioiden sekä ministeriöiden 17 keskeistä asiantuntijaa. Sihteeristönä toimii työryhmä, joka koostuu ministeriöiden ja alueen kuntien 12 edustajasta.


Neuvottelukunnan asettamispäätös
Sihteeristön asettamispäätös

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250

neuvotteleva virkamies Olli Maijala, YM, puh. 029 525 0174

neuvotteleva virkamies Olli Alho, TEM, puh. 029 506 4914

Tillbaka till toppen