Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Ministeri Ihalainen: Uusia työpaikkoja syntyy yhteistyössä yritysten kanssa

Arbets- och näringsministeriet 11.3.2015 9.00
Tiedote

TE-toimistot ovat ottamassa entistä aktiivisemman otteen yritysyhteistyöhön. Suoraa yhteydenpitoa yrityksiin lisätään kaikissa Suomen 15 TE-toimistossa. Taustalla on hallituksen rakennepoliittinen ohjelma, joka velvoittaa työ- ja elinkeinohallintoa entisestään tiivistämään yhteistyötä yritysten ja työnantajien kanssa. Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan viime kädessä tarkoitus on löytää ja luoda yhteistyöllä uusia työpaikkoja Suomeen erityisesti pk-sektorilla.

- Yritysyhteistyö ja yrityskäynnit ovat toki aina olleet tärkeä osa TE-palvelujen ja työnvälityksen tuloksellisuutta. Nyt aktiivisuuteen otetaan vielä lisää kierroksia. Entistä tiiviimpi yhteydenpito työnantajiin on jo tuottanut tulosta. Näyttöjä tästä on joka puolelta Suomea. Olennaista on, että TE-palvelujen asiantuntijat ottavat entistä paremmin huomioon yritysten ja työnantajien tarpeet, sanoo Ihalainen.

- TE-toimistot lähettävät työtarjouksia yrityksille ja työnantajille huomattavasti aikaisempaa enemmän. Tavoitteena on, että yritykset löytävät nopeasti tarvitsemansa osaajat ja että työnhakijat löytävät uuden työpaikan. Tästä hyötyy koko Suomi, Ihalainen toteaa.

- On hyvä muistaa, että TE-palvelut ovat maksuttomia palveluja yrityksille kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa. Tässä taloudellisessa tilanteessa tällä seikalla voi olla merkitystä. Uutta työvoimaa harkitessaan työnantajan kannattaa muistaa myös rekrytointiin tarkoitetut tuet, jotka erityisesti pienessä yrityksessä voivat madaltaa kynnystä uuden työntekijän palkkaamiseen, muistuttaa Ihalainen.

- Koko maan kattava asiantuntijoiden verkosto auttaa mielellään löytämään yrityksen tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. Kuten nykyaikaan kuuluu, yritykset voivat hoitaa asioita myös verkossa, huomauttaa Ihalainen.

- Työ- ja elinkeinoministeriön tänään käynnistämä viestintäkampanja TE-palvelujen yritysyhteistyöstä tukee rakennepoliittisen ohjelman tavoitteita. Kohderyhmäksi on valittu juuri se joukko yrityksiä, joissa suurin osa uusista työpaikoista Suomessa tällä hetkellä syntyy

Lue lisää kampanjan verkkolehdestä osoitteessa www.tyonantajanverkkolehti.fi ja TE-palveluista työnantajille osoitteesta www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, puh. 029 506 0140

Lauri Ihalainen
Tillbaka till toppen