Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Ministeri Lindström keskusteli suurten kuntien kanssa turvapaikanhakijatilanteesta

Arbets- och näringsministeriet
20.11.2015 13.36
Tiedote

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström tapasi 20.11.2015 Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun johtoa. Tapaamisen aiheena oli turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ja sen vaikutus suurimpiin kaupunkeihin.

- Keskustelimme, miten huolehditaan vastaanottovaiheen toimivuudesta, turvapaikanhakemusten nopeasta käsittelystä ja kotoutumisen uusista toimintatavoista. Haaste on valtava ja yhteistyö suurten kaupunkien kanssa on tärkeää, kertoo ministeri Lindström.

Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa valtion viranomaisten ja kuntien tehtäviä ja tiedonvaihtoa, kotoutumiskoulutuksen uudistamistarpeita sekä uusia, tehokkaampia toimintatapoja turvapaikanhakijoiden vastaanottovaiheessa sekä kotouttamisessa.

Ministeriöissä valmistellaan parhaillaan useita toimenpiteitä turvapaikanhakijoiden vastaanoton ja kotouttamisen tehostamiseksi. Esimerkiksi turvapaikanhakijoiden osaamista on tarkoitus kartoittaa nykyistä aiemmin ja kuntiin ohjausta kehittää.  

Tapaamiseen osallistuivat Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell, Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen, Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen, sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio ja työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehiä.

Lisätiedot:

oikeus- ja työministerin erityisavustaja Sakari Puisto, puh. 029 504 8150

Tillbaka till toppen