Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Ministeri Lindström: Työttömyysturvaa pystyttävä käyttämään enemmän aktiivitoimiin

Arbets- och näringsministeriet 23.9.2015 15.30
Tiedote

Julkisiin työvoima- ja yrityspalveluihin esitetään 21,6 miljoonan euron lisäystä vuoden 2015 kolmannessa lisätalousarviossa. Lisäykset johtuvat työttömyyden kasvusta. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa 346 700 työtöntä työnhakijaa.

Lisätalousarvioesitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Esityksessä on otettu huomioon Microsoftin laajat irtisanomiset. Lisäksi 400 000 euron lisämäärärahaa esitetään työ- ja elinkeinotoimistojen toimintamenoihin helpottamaan irtisanomistilanteiden käsittelyä.

- Tämän lisäksi valmistelemme, että jatkossa painopistettä saadaan siirrettyä enemmän passiivisista toimenpiteistä aktiivitoimenpiteisiin hallitusohjelman mukaisesti. Työttömyysturvaa on pystyttävä käyttämään nykyistä aktivoivammin, esimerkiksi palkkatukena tai starttirahana. Myös kansainvälinen valuuttarahasto IMF on tuoreessa raportissaan kehottanut Suomea lisäämään aktiivisen työvoimapolitiikan resursseja, oikeus- ja työministeri Jari Lindström linjaa.

Työllisyyskatsauksen mukaan yli vuoden työttömänä olleita on jo 112 800.

- 90-luvun laman keskeinen opetus oli, että korkeaksi repsahtanutta pitkäaikaistyöttömyyttä on hyvin vaikeaa saada alas edes pitkän nousukauden aikana. Aikaa ei ole hukattavana, sillä riskinä on pahimmillaan laajamittainen syrjäytyminen. Hallituksen toimet maamme kilpailukyvyn parantamiseksi on pikaisesti laitettava toimeen, jotta saamme talouden ja työllisyyden taas kasvuun. Toimenpiteiden vaikuttavuudella on entistä enemmän merkitystä nyt kun resurssit vähenevät, ministeri Lindströmpainottaa.

Lisätiedot:

oikeus- ja työministerin erityisavustaja Sakari Puisto, puh. 029 504 8150
ylijohtaja Tuija Oivo, TEM, puh. 050 396 0168

 
Tillbaka till toppen