Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Pk-yritysten kansainvälistymiseen 10 miljoonan euron lisäpanostus

Arbets- och näringsministeriet 29.1.2015 13.20
Tiedote

Hallitus jakoi tänään 29.1.2015 10 miljoonaa euroa Pk-yritysten kansainvälistymiseen. Avustukset tukevat erityisesti yritysten kansainvälistymisvalmiuksia vahvistavia konsultointihankkeita, mutta myös muiden kansainvälistymistä edistävien hankkeiden, kuten markkinaselvitysten, messuosallistumisten jne. rahoittaminen on mahdollista.

- Pk-yritysten kansainvälistymiseen on syytä panostaa, koska nyt vain pieni osa pk-yrityksistämme harjoittaa suoraa vientiä. Usein kansainvälistyminen on ainoa mahdollisuus yrityksen voimakkaaseen kasvuun, joten kansainvälistymisen edistäminen on erityisen tärkeää myös kasvun ja työllisyyden kannalta. Tällä päätöksellä vahvistetaan kansainvälistymishankkeiden toteuttamisedellytykset maan kaikilla alueilla , toteaa työministeri Lauri Ihalainen.

Määrarahat jaetaan Etelä- ja Länsi-Suomen ELY-keskusten alueille. Kansainvälistymisen edistäminen on keskeisellä sijalla myös Suomen rakennerahasto-ohjelmassa. Näin ollen Itä- ja Pohjois-Suomen pk-yritysten kansainvälistymistä voidaan tukea näillä alueilla rakennerahasto-ohjelman varoista.

ELY-keskukset toimivat kiinteänä osana TeamFinland -verkostoa niiden pk-yritysten kansainvälistymiseen tarkoitetulla rahoituksella on keskeinen rooli TeamFinland-toimintamallissa. Nyt jaettu määräraha vahvistaa osaltaan TeamFinland-verkoston pk-yritysten kansainvälistymiseen käytettävissä olevia resursseja.

Lisätiedot:
teollisuusneuvos Heikki Vesa, TEM, p. 02950 63674
ylitarkastaja Sirpa Hautala, TEM, p. 02950 63684

Team Finland
Tillbaka till toppen