Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Rehn ja Lindström: Valmet Automotiven ja Mercedes-Benzin sopimus tuo jatkuvuutta Uudenkaupungin autotehtaalle

Arbets- och näringsministeriet
26.11.2015 13.00
Tiedote
Elinkeinoministeri Olli Rehn ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström ovat erittäin tyytyväisiä Valmet Automotiven ja Mercedes-Benzin ilmoitukseen GLC-mallin valmistuksen aloittamisesta Suomessa vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä.

- Yhtiöiden yhteistyön jatkuminen Mercedes-Benzin A-sarjan jälkeen uuden GLC-mallin parissa on hieno osoitus suomalaisen autoteollisuuden korkeasta tasosta ja uudistumiskyvystä. Samalla se on kovan luokan luottamuksen osoitus Valmet Automotiven teolliselle osaamiselle ja sen työntekijöiden ammattitaidolle, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn.   

Vuonna 2013 käynnistynyt Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Uudessakaupungissa vielä ensi vuonna, mutta uuden valmistussopimuksen myötä autotehtaan toiminnan painopiste siirtyy kohti GLC-mallia. A-sarjan valmistusmäärä Suomessa laskee kuluvan vuoden tasosta tehtaan valmistautuessa GLC-mallin tuotannon nopeaan käynnistämiseen.

- Luotamme siihen, että Valmet Automotive huolehtii työntekijöistään pitkäjännitteisellä tavalla tässä muutosvaiheessa. On alan kannalta rohkaisevaa, jos yhtiö pystyy palkkaamaan jopa lisätyövoimaa uuden automallin tuotannon käynnistyttyä, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Valmet Automotive käynnistää GLC-mallin valmistukseen tähtäävän projektin välittömästi. Projekti merkitsee mittavia muutostöitä Uudenkaupungin autotehtaalla, muun muassa uuden korihitsaamon rakentamista. Projektin investointien suuruus on kymmeniä miljoonia euroja.

Tilanteen johdosta Valmet Automotivelle tulee määräaikainen sopeutustarve, jonka vuoksi se aloittaa tuotantohenkilöstöä koskevat YT-neuvottelut. Vuoden 2016 keväällä alkavan sopeutustarpeen arvioidaan vastaavan vuositasolla noin 300 henkilötyövuotta.

Valmet Automotiven näkemyksen mukaan se tarvitsee kaikki nykyiset autonrakentajat GLC-mallin tuotannon ylösajoon vuoden 2017 alussa. Yhtiön mukaan ketään ei irtisanota, ja se pyrkii määräaikaisessa vajaatyöllisyystilanteessa joustaviin ratkaisuihin. Yhtiö myös arvioi rekrytoivansa myöhemmin lisää henkilöstöä GLC-mallin valmistukseen.

Projektivaiheessa GLC-mallin valmistuksen työllistävä vaikutus arvioidaan kaikkiaan muutamaksi sadaksi henkilötyövuodeksi. Tuotantovaiheessa GLC tulee työllistämään Valmet Automotivella noin 1200 henkilöä ja alihankkijoilla noin 300.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Hannu Väänänen, puh. 050 410 4909
oikeus- ja työministerin erityisavustaja Juha Halttunen, puh. 050 574 0236

Lisätietoja kaupasta Valmet Automotiven sivuilla: www.valmet-automotive.com

Tillbaka till toppen