Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Rehn: Suomen työ datakeskusten saamiseksi kantaa hedelmää

Arbets- och näringsministeriet
10.12.2015 11.00
Tiedote
Saksalainen Hetzner Online AG:n ilmoitti 10.12. rakentavansa uuden datakeskuksensa Tuusulaan, Helsinki-Vantaan lentoaseman koillispuolelle. Keskuksen rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi keväänä.

- Olemme tyytyväisiä Hetzner Onlinen tekemään päätökseen ja toivotamme yrityksen tervetulleeksi Suomeen. Suomi toimii määrätietoisesti, jotta tänne saataisiin konesaliinvestointeja ja tietointensiivistä teollisuutta. Teemme töitä sen eteen, että Suomesta kehittyisi globaalin dataliikenteen solmukohta. Hetzner Onlinen päätös on osoitus siitä, että työ kantaa hedelmää, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn.

- Suomi tarjoaa konesalitoimijoille vakaan ja luotettavan toimintaympäristön. Sitä on kehitetty aktiivisesti viime vuosina ja työ jatkuu edelleen. Suomen kilpailukykyä toimintaympäristönä on parantanut päätös alentaa konesalien sähköveroa muun teollisuuden tasolle. Lisäksi Suomi panostaa tietoliikenneyhteyksien kehittämiseen. Ensi vuoden alkupuolella valmistuva suora merikaapeliyhteys Suomesta Saksaan nopeuttaa tiedonsiirtoa ratkaisevalla tavalla.

Suomen vahvuuksia ovat myös konesaleille suotuisa viileä ilmasto ja vakaa maaperä. Myös yhteiskunnalliset olot ovat vakaat. Suomessa on korkeatasoista ICT- ja tietoturvaosaamista sekä koulutettua työvoimaa. Myös Suomen sähköverkon toimintavarmuus on selkeä vetovoimatekijä.

Digitalisaatio on yksi Suomen talouden tulevan kasvun kärjistä. Digitaalisen liiketoiminnan pohjaksi Suomi tarvitsee vankan infrastruktuurin, joka koostuu niin työvoiman osaamisesta kuin fyysisestä infrastruktuuristakin.  Digitalisaatio nojaa vankasti sekä nopeisiin että luotettaviin tietoliikenneyhteyksiin kuten myös tiedon tallentamiseen käytettäviin konesaleihin.

Hetzner Onlinen ja muut samankaltaiset uutta toimintaa luovat konesaliinvestoinnit synnyttävät kasvua ja tuovat Suomeen kaivattua taloudellista aktiviteettia. Suomeen houkutellaan aktiivisesti konesaliinvestointeja, jotka jatkossa muodostavat osaamisen ekosysteemin, joka ulottuu konesalien suunnittelusta aina niiden käyttöön ja ylläpitoon saakka. Investoinnit ovat rahallisesti merkittäviä, ja ne työllistävät varsinkin rakennusaikana sekä suoraan että välillisesti. Samalla ne vahvistavat digitaloutta ja ICT-klusterin osaamispohjaa.

Eurooppaan arvioidaan rakennettavan vuoteen 2020 mennessä 60 uutta isoa datakeskusta. Suomi on aktiivisesti mukana kilpailussa saadakseen osan näistä sijoittumaan Suomeen.

Lisätiedot:
erityisavustaja Hannu Väänänen, puh. 050 410 4909
teollisuusneuvos Severi Keinälä, TEM, puh. 029 506 4006
Team Finland
Tillbaka till toppen