Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Sakari Oksanen IRENA:n varapääjohtajaksi

Arbets- och näringsministeriet
27.11.2015 12.54
Tiedote
Sakari Oksanen on valittu kansainvälisen uusiutuvan energian järjestön IRENA:n varapääjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 15.12.2015.

Diplomi-insinööri Oksanen työskentelee tällä hetkellä asiantuntijayritys Sweco Industry Oy:n Energia, Sellu ja Paperi -yksikön johtajana. Tätä ennen hän on toiminut mm. Pöyryn maajohtajana Suomessa ja Kiinassa sekä Kaakkois-Aasian myyntijohtajana.

IRENA (International Renewable Energy Agency) on vuonna 2009 perustettu hallitustenvälinen kansainvälinen uusiutuvan energian edistämiseen keskittyvä järjestö. Järjestöllä 144 jäsenvaltiota ja 31 maata on hakenut jäsenyyttä. Suomi liittyi jäseneksi 2011. Järjestön pääkonttori on Abu Dhabissa Yhdistyneissä arabiemiraateissa. Lisäksi sillä on innovaatio ja teknologiakeskus Bonnissa Saksassa. IRENA:n pääjohtaja on kenialainen Adnan Amin.

IRENA:n tehtävänä on edistää uusiutuvan energian laajamittaista käyttöönottoa ja siten auttaa maita vastaamaan kasvavaan energiantarpeeseen tehokkaasti ja kestävällä tavalla. Järjestö tarjoaa käytännön neuvontaa ja tukea sekä teollisuus- että kehitysmaissa mm. energiapolitiikkaan, kapasiteetin vahvistamiseen ja teknologiansiirtoon liittyvissä toimissa.

Lisätiedot:
DI Sakari Oksanen, puh. 040 351 4490
hallitusneuvos Päivi Janka, TEM, puh. 029 506 4833

Tillbaka till toppen