Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Suomi hakee EU-tukea Suomen ja Viron väliselle kaasuputkelle

Arbets- och näringsministeriet 2.10.2015 11.33
Tiedote

Talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt kokouksessaan 2.10.2015, että Suomi hakee yhdessä Viron kanssa tukea tämän syksyn Euroopan unionin PCI-hakukierroksella Suomen ja Viron yhdistävälle Balticconnector-kaasuputkelle. Haku umpeutuu 14. lokakuuta 2015. Balticconnectorin Suomen osuutta toteuttamaan on tarkoitus perustaa valtionyhtiö, jolle vastuu hankkeen toteuttamisesta siirtyisi.

Elinkeinoministeri Olli Rehn painottaa, että Balticconnector-kaasuputki Suomen ja Viron välillä on toteutuessaan tapa liittää Suomi eurooppalaisiin kaasuverkkoihin ja avata Suomen kaasumarkkinat kilpailulle.

- Balticconnector-kaasuputki ei ole toteutettavissa ilman merkittävää eurooppalaista investointitukea.  Suomen kannalta välttämätön edellytys hankkeen toteuttamiselle on, että siihen saadaan 75 prosentin osuus EU:n CEF-investointitukena, Rehn sanoo.

Suomi ilmoittaa talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöksen mukaisesti Viron hallitukselle, että Gasum luovuttaa alueellisen LNG-terminaalin hankevastuun Viron hallituksen osoittamalle hankevastaavalle.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Markku Rajala, puh. 050 345 8490

ylijohtaja Riku Huttunen, TEM, puh. 050 431 6518

teollisuusneuvos Herkko Plit, TEM, puh. 050 462 0788

Tillbaka till toppen