Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Yritysten kansainvälistymispalvelut Venäjällä keskitetään Suomalais-Venäläiselle kauppakamarille

Arbets- och näringsministeriet
25.11.2015 10.27
Tiedote
Työ- ja elinkeinoministeriö on linjannut, että julkisella rahoituksella toteutettavat palvelut, joilla edistetään yritysten kansainvälistymistä ja vientiä Venäjälle, keskitetään Suomalais-Venäläiselle kauppakamarille (SVKK).

Päätös tarkoittaa sitä, että Finpron vienninedistämispalvelut ja yritysten kansainvälistymispalvelut Venäjälle loppuvat. Muutoksen jälkeen Finpro toteuttaa Venäjällä edelleen investointien ja matkailun edistämiseen liittyviä tehtäviä.

- Venäjällä on toiminut kaksi yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavaa julkisesti rahoitettua tahoa, Finpro ja SVKK. Muutoksen avulla selkeytetään toimintaa, puretaan päällekkäisyyksiä ja keskitetään nämä palvelut yhdelle toimijalle. Team Finland -työ Venäjällä jatkuu ja palveluita kehitetään edelleen, toteaa osastopäällikkö Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä. 

- Muutos tarkoittaa sitä, että Finpron Venäjän Export-toiminnot siirretään SVKK:n hoidettavaksi. Finpro hoitaa jatkossakin Invest in Finland- ja Visit Finland -toiminnot Venäjällä. Team Finland -kasvuohjelmien toteuttamista jatketaan Venäjällä ja ne vaativat uudelleenjärjestelyjä. Uusi malli edellyttää tiivistä yhteistyötä Finpron ja SVKK:n välillä, Peltonen jatkaa.

Uuden toimintamallin mukaisesti SVKK luopuu maksullisista yrityspalveluistaan  kuten markkinatutkimuksista, maksullisesta konsultoinnista ja juridisista toimeksiannoista. Vastaavasti SVKK vahvistaa yritysten kansainvälistymistä ja vientiä edistäviä palveluitaan. SVKK tarjoaa jatkossa yrityksille myös omakustannushintaisia palveluita kuten vienninedistämismatkoja, tapahtumia, koulutuksia ja joitakin toiminta-apupalveluja. Jäsenpalvelut ovat jatkossakin merkittävä osa SVKK:n toimintaa.

Muutoksen valmistelu on käynnistetty ja toteuttamisen aikataulu tarkentuu lähiviikkoina.

Lisätiedot:

osastopäällikkö Petri Peltonen, TEM, puh. 029 506 3662, petri.peltonen(a)tem.fi

teollisuusneuvos Severi Keinälä, TEM, puh. 029 506 4006, severi.keinala(a)tem.fi

toimitusjohtaja Mirja Tiri, Suomalais-Venäläinen kauppakamari, puh. 050 433 8168, mirja.tiri(at)svkk.fi

viestintä- ja markkinointijohtaja Outi Torniainen, Finpro, puh. 040 512 1375, outi.torniainen(at)finpro.fi

Tillbaka till toppen